Köy Halkından Çöp Alanı Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Köy Halkından Çöp Alanı Tepkisi

Köy Halkından Çöp Alanı Tepkisi

Karabük'ün şehir çöplerini atıldığı alanın yakınında bulunan köylüler, çöplüğün yerinin değiştirilmesini istedi.

14.06.2012 17:08

Karabük'ün şehir çöplerini atıldığı alanın yakınında bulunan köylüler, çöplüğün yerinin değiştirilmesini istedi.

Karabük'ün şehir çöplerinin atıldığı Aşağı Kızılcaören köyü Asit Mahallesi'nin yakınında bulunan çöplük nedeniyle köylü halkı zarar gördüklerini, yakılan çöplerin kokusu ve dumanının köye yayıldığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ ve yönetimi, köylülerin sorunlarını dinleyerek yetkili mercilerle görüşeceklerini söyledi. Aşağı Kızılcaören Köyü Muhtarı Sabahattin Biçim, "Burada bulanan çöplük alanı ilk olarak 1982 yılında Karabük Demir-Çelik işletmeleri genel müdürlüğüne tahsis edilmiş. Bu tarihten sonra ise nasıl olduysa bu alanı Karabük Belediyesi çöplük alanı olarak kullanmaya başladı. Biz bu alanla ilgili KARDEMİR'in bir önceki genel müdürü Osman Kılavuz ile görüştük ve kendisi bize yardımcı oldu ve çöplük alanında bir dizi düzenlemeler yapıldı. Ancak, ne kadar düzelirse düzelsin çöplük alanı bu bölgeden kalkmadığı sürece sıkıntılarımız artarak devam ediyor. 1990 yılından sonra köyümüzde ölümler oldu. Bu çöplüğün komple bölgeye zararı var. Geceleri dışarı çıkamıyoruz. Belediye Başkanımız Rafet Vergili de, buraya geldi ve bizlere yardımcı olacağını söyledi. Yine milletvekili Osman Kahveci de, bu tabloyu gördü. Neden halen daha burası ile ilgilenilmiyor ve bir tesis yapılana kadar burada önlemler alınmıyor?" dedi.

Ziraat Odası Meclis Başkanı ve köy sakini olan İsmail Çetin ise, "Burası demir-çelik işletmelerine tahsis edildiği halde nasıl oluyor da belediye çöplük alanı olarak kullanılıyor. 7 yıldır bu çöplük alanının buradan taşınacağını söylüyorlar ancak halen taşınmadı. Tıbbi atıklar dahil her türlü pislik buraya atılıyor. Bizim neslimiz bu sıkıntıları yaşıyor ancak bizim amacımız çocuklarımızı kurtarmak. Bugünü kadar bu çöplüğün buradan kaldırılması için yalvarmadığımız, çalmadığımız kapı kalmadı. Bu köy 110 haneli ve yaklaşık 800 kişi burada yaşıyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu pislikten dolayı hastalığı olan birçok kişi hastalığını bile söyleyemiyor. Herkes korkuyor, zehri yutuyor ancak, sorununu dile getirmek için konuşamıyor. Karabük'ün tabusu kimde ise bu işi çözsün. Bu pisliğin yaşanmasında gelmiş, geçmiş ve şimdikilerin ihmali var. Ayrıca burası heyelan bölgesi. Burada kayan toprak deremizi de kapattı. Burada ki su birikintisi nedeniyle köyümüz sular altında kalabilir. Yetkililerimiz artık yaşadığımız bu sıkıntıları görsün. Bizlere destek olduğunuz ve buralara kadar gelip sorunlarımızı gündeme taşıdığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz" diye konutu.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ da, "Arkadaşlarım ve ben Cumhuriyet Halk Partisinin öncelikle insan söyleminden yola çıkarak siyaset yapıyoruz, Bunun için bize verilen oyları değil de insanların mağdur olup olmadıklarını tespit edip buna göre çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Bugün Aşağı Kızılcaören köyünde Karabük'ümüzün çöplerinin Asit Mahallesi yakınlarına gelişi güzel şekilde depolanması sonucu köy halkımız hastalıktan başını alamamaktadır. Özellikle resmi organlarca da tespit edilen tıbbi atıkların rast gele boşaltılması geçimini tarımla sağlayan ve dere yatağına yakın ekim yapılan tarım alanları ve köy halkı için ciddi bir tehlike arz etmektedir. Yazın sıcaktan toz bulutundan adeta köyden durulmamaktadır. Köyümüzde son 20 yıldır giderek artan kanser vakaları herkesi korkutmakla beraber bizce köy ahalimizin kaderi olamamalıdır" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Halkından Çöp Alanı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement