Küder'den Kütahya'nın Fatihi Hazer Dinari'ye Hatim - Son Dakika
Yerel

Küder'den Kütahya'nın Fatihi Hazer Dinari'ye Hatim

Küder\'den Kütahya\'nın Fatihi Hazer Dinari\'ye Hatim

Kütahya Kültür Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, (KÜDER) başta Kütahya'yı fetheden Hazer Dinari olmaz üzere şehitler ile kentte görev yapan merhum yöneticilerin ruhlarına atfen hatim okuttu.

12.06.2014 18:53

Kütahya Kültür Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, (KÜDER) başta Kütahya'yı fetheden Hazer Dinari olmaz üzere şehitler ile kentte görev yapan merhum yöneticilerin ruhlarına atfen hatim okuttu.

Yeşil Camii'ndeki dua öncesi, KÜDER'in onursal başkanı Mustafa Kalyon, cemaate Hazer Dinari'nin hayatıyla ilgili bilgiler sundu. Kalyon, geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya'nın, 1074 yılında İmadeddin Hazer Dinari tarafından bir Hıdırellez günü fethedilerek Türklerin eline geçtiğini söyledi.

Kent ve çevresinin 1097 yılında Haçlıların istilasına uğradığını belirten Kalyon, 1230'da 1. Alaattin Keykubat döneminde yeniden Anadolu Selçuklu Devleti egemenliğine girdiğini bildirdi. Kalyon, Anadolu Selçuklu Devleti'nin 1277'de dağılmasından sonra Germiyanoğulları Beyliği'nin başkenti olan Kütahya'nın, Germiyan Beyi 2. Yakup'un 1429'da ölümünün ardından Osmanlı Devleti'ne katıldığını ifade etti.

HATİM DUASINI MÜFTÜ GÜL YAPTI

KÜDER Başkanı Turhan Bayatlı da, derneğin 1959 yılında kurulduğunu belirterek, hatim duasına katılımlarından dolayı Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Akyıl ve cemaate teşekkür etti.

Kütahya Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencileri tarafından okunan hatimlerin duasını, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından yapıldı.

Dua sonrası konuşan Gül, Kütahya'yı fetheden komutan Hazer Dinari, şehitler ve ebediyete intikal eden Kütahyalı yöneticilerin ruhlarına atfen hatim okutulmasının örnek bir davranış olduğunu kaydetti.

Toplu dua sonrası cami cemaatine pilav ve ayrın ikramında bulunuldu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küder'den Kütahya'nın Fatihi Hazer Dinari'ye Hatim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement