Kulakkaya Yaylası'nda Kar Festivali Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Kulakkaya Yaylası'nda Kar Festivali Yapılacak

Kulakkaya Yaylası\'nda Kar Festivali Yapılacak

Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylalası'nda 15 Şubat pazar günü ilk kez kar festivalinin gerçekleştirileceği bildirildi.

11.02.2015 15:47

Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylası'nda 15 Şubat pazar günü ilk kez kar festivalinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, yaptığı açıklamada, yaz turizminde her geçen yıl gelişme gösteren Kulakkaya Yaylası'nın, kış turizminde de hak ettiği değeri kazanması için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.

Önal, bu kapsamda ilk kez kar festivali organize edildiğini ve bu sayede bölgenin adının kış turizminde da tanıtılmasını hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kulakkaya Yaylası, Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin saklı cennet köşelerinden biri. Doğal güzellikleri ve havası ile bölgeye gelenleri kendisine hayran bırakıyor. Yaz dönemlerinde yaylamız yerli ve yabancı ve özellikle de Arap turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Yaylamız kış aylarında ayrı bir güzel. İşte bu güzelliği ortaya çıkarma adına belediye olarak tanıtım amaçlı projeler geliştiriyoruz. Bunlardan birisi de kar festivali olacak."

Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra off road gösterisinin yapılacağını da ifade eden Önal, "Festival ile yaylamızın kış aylarındaki güzelliklerini tüm Türkiye ve dünyaya gösterme fırsatı yakalayacağız. Yaylamızın tanıtımı için büyük bir fırsat olacak. Bu etkinliği gelecek yıllara da taşıma hedefindeyiz" diye konuştu.

Önal, yurt genelinden herkesin festivalin davetlisi olduğunu sözlerine ekledi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kulakkaya Yaylası'nda Kar Festivali Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement