Kurban Kesim Yerleri Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Kurban Kesim Yerleri Belli Oldu

Kurban Kesim Yerleri Belli Oldu

Çanakkale'de, Kurban bayramına ilişkin alınacak tedbirleri, oluşturulan komisyonca belirlendi.

27.09.2013 10:48  Güncelleme: 10:51

Çanakkale'de, Kurban bayramına ilişkin alınacak tedbirleri, oluşturulan komisyonca belirlendi. Çanakkale'de, kurban satış ve kesim yeri, eski beton santrali alanı olarak belirlendi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu başkanlığında kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu, çalışmalarını tamamladı. Komisyon, kurban satış alanı olarak, eski beton santrali alanını belirledi. Bu alan ve satışa izin verilen özel işletmeler dışında, herhangi bir bölgede kurban satışı yapılamayacak. Kepez beldesinde ise kurban satışı, belediyenin belirleyeceği bir alanda gerçekleştirilebilecek. Küçükbaş hayvanlar, satışın da yapıldığı eski beton santrali alanı içerisinde hazırlanan peronlarda büyükbaş hayvanlar ise belediye mezbahasında kesilebilecek. Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kesim yapılmasına izin verilmeyecek.

Çanakkale merkezde, kurban kesim ücreti, büyükbaş hayvanlar için 140, küçükbaş hayvanlar için ise 40 lira olarak belirlendi. Kurban kesim yerlerinde, kasaplık belgesi, kurban kesim belgesi ve portör muayenesi olan kişilerce yapılabilecek. Kurban satış ve kesim alanı, Halk Sağlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Orman - Su işleri, Çevre ve Şehircilik, Müftülük, Belediye, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince sürekli denetlenecek.

Şap hastalığından ari bölge olan Trakya bölgesinden satış için Anadolu yakasına getirilen hayvanların, satılmadığı takdirde en yakın mezbahada kesilmelerine, bölge üzerinden geçiş yapacak hayvanların ise geçişten önce veteriner kontrolünden geçirilmesine karar verildi. Belediye görevlileri ve diğer görevliler, kesilen hayvanlara ait kulak küpe numaralarını toplayarak kesim sayılarını da belirleyecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurban Kesim Yerleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement