Kuşu Bezme Şenliğine Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kuşu Bezme Şenliğine Hazırlanıyor

Kuşu Bezme Şenliğine Hazırlanıyor

Kütahya Simav'a bağlı Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, 16 Haziran 2012 Cumartesi günü düzenleyecekleri "16.Geleneksel Bezme Şenliği" için her türlü hazırlığın tamamlandığını bildirdi.

12.06.2012 17:04

Kütahya Simav'a bağlı Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, 16 Haziran 2012 Cumartesi günü düzenleyecekleri "16. Geleneksel Bezme Şenliği" için her türlü hazırlığın tamamlandığını bildirdi.

AK Partili Başkan Halil Ergenç, Belediyenin önderliğinde düzenledikleri "16 Geleneksel Bezme Şenliği"nin tam ve noksansız gerçekleştirilmesi için her türlü hazırlığın tamamlandığını ve yurdun dört bir yanından gelecek hemşerilerini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Geleneksel hale getirdikleri Bezme Şenliği ile yurdun dört bir yanındaki Kuşu'lu hemşerilerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Ergenç, " Belde merkezine 500 metre mesafedeki harman yeri mevkii yeşil alanda düzenleyeceğimiz şenliğe katılan davetlilere Kuşu beldemize has bezme ikramında bulunacağız. Bunun yanında Kuşu'lu pehlivanlar kendi arasında ata sporumuz güreş tutacak. Ayrıca folklor ekiplerimiz de yöresel şarkılar ve türküler eşliğinde davetlilere unutulmaz anlar yaşatacak. Bunun yanında çeşitli müsabakalar ve Mehteran gösterileri düzenleyerek şenliğimizi zenginleştirdik.

Aynı günün mübarek kandil olması münasebetiyle akşam da davetlilere dini sohbet programı düzenledik. Şenliğimizin beldemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Simav halkı başta olmak üzere herkesi şenliğimize davet ediyorum. Konuklarımızın başımızın üstünde yerleri var" dedi.

Şenliğe katılımı sağlamak üzere üç gündür Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Kütahya, Uşak, Afyon ve Manisa gibi büyük illerde yaşayan hemşerileri ve protokol için davetiyeler dağıtmak için yollarda olduğuna vurgu yapan Başkan Ergenç," Beldemizin ve Simav'ın tanıtımına katkı sağlayacağına yürekten inandığımız şenliğimizin noksansız ve kusursuz bir şekilde geçmesi için çok titiz davranıyoruz. Yurdun dört bir yanındaki hemşerilerim ve Ankara'daki bürokrat dostlarım bu şenliğe çok büyük destekler veriyor. Bizlerde onlara layık güzel bir şenlik düzenleyebilmek için harıl harıl çalışıyoruz. Allah utandırmasın" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşu Bezme Şenliğine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement