Kütahya'da Mehmet Akif'e Coşkulu Anma - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Mehmet Akif'e Coşkulu Anma

Kütahya\'da Mehmet Akif\'e Coşkulu Anma

Kütahya'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı, Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

12.03.2012 15:34

Kütahya'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı, Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Ali Aydın, "İstiklal Marşımız Türk tarihinin en buhranlı döneminde yazılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu çökmüş, parçalanmış; Anadolu işgal edilmiş ve Türk Milleti yok olma tehlikesi ile karşı karıya gelmiştir. İstiklal Marşımız, milletimizin zor günlerini ve Askeri bir deha olan büyük komutan Mustafa Kemal'in önderliğinde Türk Milletinin verdiği bir ölüm kalım mücadelesini, milletimizin bağımsızlığa olan düşkünlüğümü bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren essiz bir gür olarak yazılmıştır. Biz atalarımızla, şanlı, şerefli tarihimizle guru duyuyoruz. Gelecekte de aynı güzellikleri bizlere yaşatacak olan sevgili gençlerimizle de onur duyuyoruz. Milli Mücadele döneminde Milletimizin çektiği sıkıntı ve acıları bizzat kendisi de yaşayan Akif, milletimizin kalbinden geçenleri, bir sanatçı duyarlılığıyla sezinlemiş, vatan aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur" dedi.

DPÜ öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Naim Sönmez tarafından yapılan günü anlam ve önemine ile ilgili konuşmadan sonra DPÜ öğrencisi Baki Yağdıran tarafından safahat şiir, Ana Sultan Anaokulu öğrencisi Zeynep Merva Göz tarafından İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşı Oratoryo gösterisi sonrasında İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri çerçevesinde Anaokulları arasında yapılan "İstiklal Marşının tamamını ezbere Okuma" yarışmasında 1. olan Ana Sultan Anaokulu öğrencisi Zeynep Merva Göz, İlköğretim Okulları arasında şiir yarışmasında 1. olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Gül Hanım Burç, resim dalında 1. olan Yenidoğan İlköğretim Okulu Öğrencisi Semiha Sarı, Ortaöğretim Okulları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1. olan Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi Merve Erdoğan'a Kütahya Vali vekili Metin Selçuk verirken diğer derece alanlara ise Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Güven verdi.

Plaket takdiminden sonra program günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan serginin gezilmesi ile sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Mehmet Akif'e Coşkulu Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement