Kütahya'da 'Organik Ceviz Vadisi' Projesi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Organik Ceviz Vadisi' Projesi

Kütahya\'da \'Organik Ceviz Vadisi\' Projesi

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, meyveciliği geliştirme projelerinin ilgi gördüğünü kaydetti.

02.04.2013 13:03

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, meyveciliği geliştirme projelerinin ilgi gördüğünü kaydetti.

Yorulmaz, hayata geçirilen projenin il merkezi ile Domaniç, Tavşanlı, Emet, Hisarcık, Gediz ve Simav ilçelerinde ceviz yetiştiriciliğinin ivme kazandığını ve çiftçiler tarafından benimsendiğini ifade etti.

Müdür Yorulmaz, "2010 yılında uygulamaya konulan "Kütahya Organik Ceviz Yetiştiriciliği' projesi ile 2012 yılında 2 bin 500 dekar alanda sertifikalı organik ceviz yetiştiriciliği yapılmaya başlanmıştı. 2012 yılı Kasım ayında ceviz yetiştiriciliğine uygun köyler belirledik ve uygulama sahalarını genişlettik.Kütahya Organik Ceviz Vadisi projesi kapsamında, geniş kapsamlı yayım ve eğitim çalışmaları ile çiftçilerimizin bilinçlendirilerek, sivil toplum kuruluşları, Odalar, kooperatifler gibi sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapıldı. Ceviz üretiminin Kütahya genelinde yaygınlaşıp marka olacaktır" dedi.

Yorulmaz, 2016 yılında söz konusu sahalarda 300 bin dikili ceviz ağacı sayısına ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

(EFE)

02.04.2013 12: 41: 20

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Organik Ceviz Vadisi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement