Kütahya Osb'ye 'Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi' Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Kütahya Osb'ye 'Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi' Kuruluyor

Kütahya Osb\'ye \'Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi\' Kuruluyor

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Organize Sanayi Bölgesi'ne 16 derslikli Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kurulacağını söyledi.

16.05.2013 19:12

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Organize Sanayi Bölgesi'ne 16 derslikli Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kurulacağını söyledi.

Başkan İça, yaptığı açıklamada, "Birinci Organize Sanayi Bölgesinde geçtiğimiz günlerde bir çalışma yapmıştık. Milli Eğitim Bakanlığının yeni hazırlamış olduğu çalışmayla Organize Sanayi Bölgeleri Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Liselerini kurabilme şansını elde ettiler. Aynı zamanda buradaki müfredatından, öğrencilerinden her şeylerinden sorumlu oldular. Ayrıca sanayide ihtiyaç duyulan meslek gurupların ve programlarını kendileri yapmak suretiyle yeni bir anlayışı getirmiş oldular.

Bu anlamda 1. Organize Sanayi Bölgemizde değişik meslek gurupları ve sektörler var. Meslek guruplarında eleman ihtiyacı hat safhadadır.

Sanayicilerimizde bu meslek guruplarının yetişmesinde büyük sıkıntılar çekmektedir.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak bir karar verdik. 16 derslik Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kurulması ile ilgili yerimizi tespit ettik.

Bu çalışmalarda Milli Eğitim Müdürümüz ve konuyla ilgili müdürlerimiz ile bunun ayrıntılarını inceledik. 4 adet atölyeden oluşacak bir Anadolu Meslek Lisesinin kurulması hususunda projelerimizi hazırladık. Buranın yapılması konusunda da hayırseverlerimize müracaat ettik. Kütahya iş adamımızdan olan Rıza Güral'ı ziyaret ettik. Kendisi de bu konu da bize binanın yapımı ve özellikle böyle bir okulun yapılması ile ilgili bize cesaret verdi. Kendisine şimdiden Yönetim Kurulu Üyesi olarak teşekkür ediyorum. Bize bu tesisi kazandıracaklar. Atölyelerin yapımı konusunda da yine diğer sanayicilerimizden destek bekleyeceğiz. ve Organize Sanayi Bölgemizin en güzel yerinde iyi bir tesis kazandıracağımız için çok sevinçliyiz. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Kütahya'mıza hayırlı olsun" dedi.

(EFE)

16.05.2013 18: 21: 40

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Osb'ye 'Özel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement