Kütüphane Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kütüphane Haftası Kutlandı

Kütüphane Haftası Kutlandı

Nisan ayının ilk haftası kutlanan ve bu yıl 50’nci yılı kutlanan Kütüphane Haftası kutlamaları etkinliği Menteşe Kütüphane Müdürlüğü meydanında tören düzenlendi.

01.04.2014 17:31

Nisan ayının ilk haftası kutlanan ve bu yıl 50'nci yılı kutlanan Kütüphane Haftası kutlamaları etkinliği Menteşe Kütüphane Müdürlüğü meydanında tören düzenlendi. Törene vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Kütüphane Müdürü Rüveyda Güler, kütüphanede 65 bin adet kitap bulunduğunu söyledi. Güler, "Bu yıl 50'ncisi kutlanan Kütüphaneler Haftası'nın teması 'Hayat Boyu Kütüphaneler olarak belirlendi. Muğla'da kütüphanenin kuruluşu 1865 yıllarına dayanmaktadır. Hoca Mustafa Efendi, 2 bin 984 adet kitap ile kütüphaneyi kurmuştur. Bugün9 kitap sayısı 62 bin 500 adettir. Kütüphanemizin 7 bin 835 adet üyesi olup, 42 bin 330 adet kitap ödün alınmış ve 60 bin 112 kişi kütüphanemizi kullanmıştır" dedi.

Kütüphane Haftası etkinliği kapsamında İl Halk Kütüphanesinde en fazla kitap okuyan okuyuculara ödülleri Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk tarafından verildi. En fazla kitap okuyanlar arasında Menteşe İlçe Nüfus Müdiresi Sabire Saatçıoğlu, Yusuf İzzettin Bacak, Muğla Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur kömürcü, Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem Ekici'nin ödülleri Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk tarafından verildi. Şehbal Şerif Hilmi Baydur çocuk kütüphanesinde ise Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Seher Kardelen Karakaş, Türdü 100. Yıl İlkokulundan Asya Zeynep Duhan, Kocumustafendi İlkokulundan Melisa Zeybek, Emirbeyazıt İlkokulundan Fatma Betül Bozok, Cumhuriyet İlkokulundan Aysu Babayiğit ve Mahsun Kara'nın ödüllerini Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici verdi. İlk ve Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen afiş yarışmasında ise Emirbeyazıt İlkokulu öğrencisi Eeylül ülkü Yiğit, Şehbal Baydur, Şehbal Baydur İlkokulu öğrencisi Safiye Çetin, Emirbeyazıt İlkokulundan Cemre Şentürk ve Yönelt Koleji öğrencisi Elis Üzeyiroğlu da mansiyon ödülünü Menteşe Kaymakamı Zemi Arslan verdi. Ortaokullar dalında ise Merkez 75. Yıl öğrencisi Yağmur Öztürk, İlayda Karaduman ve Begüm esrdar, mansiyon ödülü ise Türdü 100 Yıl ortaokulundan Ceren Bayraktar'ın ödülünü de Kültür ve Turizm Müdür vekili Burhan Coşkun verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütüphane Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement