Kuyuya Düşen Yaban Domuzu Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Kuyuya Düşen Yaban Domuzu Kurtarıldı

Kuyuya Düşen Yaban Domuzu Kurtarıldı

Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde kuyuya düşen yabani domuz, kepçe yardımıyla kurtarıldı.

10.12.2015 14:54

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde kuyuya düşen yabani domuz, kepçe yardımıyla kurtarıldı. Sudan çıkan domuz, ormanlık alana kaçarak uzaklaştı.

Kırcagedre Mahallesinde kuyuya düşen yaban domuzunu fark eden orman işçileri, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye daire başkanlığı Dalaman grup amirliği ekipleri ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla il temsilciliğine bağlı ekipler geldi. Ekipler, halat yolu ile domuzu çıkarmakta başaralı olamayınca iş makinası çağırıldı. Domuzun, kuyudan çıkabilmesi için iş makinasının kepçesi ile yol açıldı. Kuyudan kurtulan domuz, ormanlık alana doğru koşarak gözden kayboldu.

Kuyunun içine bakınca domuzu gördüklerini belirten Orman işçisi Ergün Kılıç, hemen itfaiye ekiplerine haber verdiklerini söyledi.

HAYTAP Muğla İl Temsilcisi Türkan Dağdelen ise bu tarz ihbarları çok aldıklarını belirterek, yaban domuzunun sorumsuzca açılmış olan kuyuya düştüğünü ifade etti.

Dağdelen, "oldukça iri bir yaban domuzuydu. Ormanda kesim için çalışan personel itfaiyeyi ve bizi aradı. Burası yaban hayvanlarının sık yaşadığı bir bölge, sorumsuzca açılan bu kuyuya düşen domuzu kurtarabildiğimiz için çok mutluyum. Belediye ekiplerine de çok teşekkür ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuyuya Düşen Yaban Domuzu Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement