Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Aü'ye Bilimsel İşbirliği Teklifi - Son Dakika
Yerel

Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Aü'ye Bilimsel İşbirliği Teklifi

Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi\'nden Aü\'ye Bilimsel İşbirliği Teklifi

Almanya’nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alexander Kumpf ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özdoğan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti.

09.04.2014 15:08

Almanya'nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alexander Kumpf ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özdoğan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti.

Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alexander Kumpf ziyarette yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesi'nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve Akdeniz Üniversitesi'nin son yıllarda başta tıp alanı olmak üzere elde ettiği başarılarının oldukça etkileyici bulduğunu belirtti. Rektör Kurtcephe'ye "Sizi ve çalışma arkadaşlarınızı başarılarınızdan dolayı kutluyorum" diyen Prof. Kumpf, Akdeniz Üniversitesi ile Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında bilimsel işbirliği kurulması teklifinde bulundu.

Toplumları geliştirecek en önemli olgunun bilim ve bilim insanları olduğunu söyleyen AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise, Almanya'nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek Almanya'daki üniversitelerle bilimsel işbirliği yapmaya önem verdiklerini belirtti. Rektör Kurtcephe, Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile her alanda bilimsel işbirliği yapmaktan çok mutluluk duyacaklarını vurguladı.

Rektör Kurtcephe'yi ziyaretlerinin ardından Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi heyetine, AÜ Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan tarafından Akdeniz Üniversitesi'ni tanıtan sunum yapıldı. Heyet daha sonra Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni ziyaret ederek, Dekan Prof. Dr. Feramuz Özdemir ve Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aynur Kazaz başkanlığında yapılan toplantılarda iki üniversite arasındaki işbirliği konuları tartışıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Aü'ye Bilimsel İşbirliği Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement