Lapseki Belediyesi Elektrik Üretmeye Hazır - Son Dakika
Yerel

Lapseki Belediyesi Elektrik Üretmeye Hazır

Lapseki Belediyesi Elektrik Üretmeye Hazır

Türkiye'de elektrik üretimi için verilecek dört adet ruhsattan birini almaya hak kazanan Lapseki Belediyesi, mutlu sona yaklaşıyor.

06.02.2013 10:32  Güncelleme: 11:24

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Türkiye'de lisansız elektrik üretimi için verilecek dört adet ruhsattan birini almaya hak kazanan Çanakkale'nin Lapseki Belediyesi, mutlu sona doğru yaklaşıyor. Gelen talimatla imar projesini hazırlayan Lapseki Belediyesi inşaata bir an evvel başlanmak için Bakanlığın kapısını çalacak.

Projenin yaklaşık 1 milyon 600 bine mal olacağını söyleyen Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet

Ekim, "Rüzgar enerji santralinden ulusal şebekeye vereceğimiz alana kadar tahmini iki yüz sekiz metre olan o aradaki hattın projesi yapılıyor. Dosya yirmi gün içerisinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ve Tedaş Genel Müdürlüğüne verilecek. Proje onaylandıktan sonra bize diyecekler ki bu inşaatı yapmaya izin veriyoruz. Bizde Lapseki belediyesi olarak bunu yapacağız. Finans sorunumuz veya herhangi bir sıkıntımız yok. Zaten ruhsatı bakanlıktan aldık. İnşası içinde proje istendi. Bizler onayı alarak hemen çalışmalarımıza başlayacağız. 500 KW'lık santrali ilçemizin ara sokaklarından geçirerek ulaştıramayız. Bize şöyle teklif geldi. '500 KW'lık üretim hattını ikiye bölelim. 250 KW'lık iki hat kuralım.' Sonuçta aynı enerji üretilecek ve hiçbir fark olmayacak. Bu sayede 250 KW'lık tribünleri ilçemizin içerisinden daha kolay geçirebileceğiz. Lapseki UEDAŞ'a belediye olarak her ay 26 bine yakın fatura ödüyoruz. Biz hem bu parayı ödemeyeceğiz hem de aynı meblağ kadar devlete elektrik satıp kar elde edeceğiz. Kazancımızı ilçemize hizmet olarak yansıtarak güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Türkiye genelindeki dört ruhsattan birini almak Lapseki için büyük bir başarı oldu. Ben projeyi hazırlayan ve emeği geçen personelime de teşekkür ediyorum" dedi.

(MU-GD

06.02.2013 10: 11: 39

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki Belediyesi Elektrik Üretmeye Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement