Lapseki'ye Açık Hava Müzesi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Lapseki'ye Açık Hava Müzesi Yapılacak

Lapseki\'ye Açık Hava Müzesi Yapılacak

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Açık Hava Müzesi yapımı için, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün vereceği izin bekleniyor.

21.02.2014 10:45  Güncelleme: 10:41

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Açık Hava Müzesi yapımı için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından verilecek izin bekleniyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Peyzaj Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerinin hazırladığı İskele meydanı Batı Sahili Projesinde yer alan Açık Hava Müzesini belediye olarak faaliyete geçirmek istediklerini belirten Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, "Projenin alt yapısını yaptık. Tabii ki Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli izinlerin alınması gerekiyordu. Bu müracaatımız üzerine uzman elemanlar Lapseki ilçesine geldi ve gerekli incelemeleri yaparak rapor hazırladı. Eski belediye başkanlığı dönemimde tahminen 1995 yıllarında ilçemizin çeşitli yerlerinden çıkan tarihi lahitleri ve sütunları iskele meydanındaki otoparkın yanına toplamıştık. Onları kayıt altına aldılar ve bizlere nasıl sergileyeceklerimizi gösterecekler. Bizlerin amacı burada hem tarihi sütunları sergilemek hem de geçmişte bir takım araç ve gereçlerin nasıl kullanıldığını göstermek. Eski tarihi araç ve gereçleri sergileyeceğiz. Deniz çapasından tutun tarım aletlerine kadar birçok eser sergilenecek. İnşallah burası turizm merkezi olacak" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki'ye Açık Hava Müzesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement