Makedonya'da Karşıyaka Mührü - Son Dakika
Yerel

Makedonya'da Karşıyaka Mührü

Makedonya\'da Karşıyaka Mührü

Karşıyaka Belediyesi ile Makedonya'nın Veles (Köprülü) Belediyesi arasında imzalanan Protokol gereği yapımı bir yıl süren "Karşıyaka Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

02.11.2013 11:13

Karşıyaka Belediyesi ile Makedonya'nın Veles (Köprülü) Belediyesi arasında imzalanan Protokol gereği yapımı bir yıl süren "Karşıyaka Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

İki yıl önce imzalanan protokol ile "Kardeş Şehir" olan Karşıyaka ve Makedonya'nın Veles (Köprülü) kentleri, projesini Mimar Banu Sarı'nın çizdiği, yapımını Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün üstlendiği park ile dostluk tazeledi.

Veles Şehri'nin "Likoven salon" semtinde yapılan, 1300 metrekare alana inşa edilen park 350 bin liraya mal oldu. Park'ın açılışına Veles Belediye Başkanı Slovço Çadıev, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, her iki kentin Meclis Üyeleri, bürokratlar ve kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Durak; "Aynı köklerden, aynı kültürden gelen her iki halk hayata geçirilen ve geçirilecek projelerle daha da yakınlaşacaktır. Veles şehriyle kardeşliğimiz geliştireceğimiz yeni ortak projeler, eğitim ve kültürel alanda yapacağımız işbirlikleriyle devam edecektir. Biz kent yöneticileri halkların birbirlerine yakınlaşmaları, kaynaşmalarında katkı sunmalıyız. Değerli mevkidaşımla bundan böyle çok sık bir araya gelerek kent halklarımız için yapabileceklerimizi tartışacağız" diye konuştu.

TARTIŞILMAZ KARDEŞLİK

Başkan Durak'tan sonra kürsüye gelen Veles Belediye Başkanı Slovço Çadıev de her iki halkın ortak değerlerine vurgu yaparak, "Kökleri uzun yıllara dayalı dostluğumuz artık tartışılamayacak durumdadır. Kaşıyaka Belediyesi'nin kentimizde yapmış olduğu Karşıyaka Parkı her iki ülkenin dostluk temellerine konmuş en anlamlı harçtır. Bundan böyle hayata geçireceğimiz ortak projelerimizle var dostluğumuzu iyice pekiştirmiş olacağız" dedi.

AÇILIŞTA SÜRPRİZ

Karşıyaka heyetiyle Veles'e gelen, Balkan ezgileriyle tanıdığımız Türk sanatçı Havva Karakaş'da bir konuşma yaptı. Sanatçı konuşmanın ardından seslendirdiği Türkçe ve Makedonca parçalarla izleyenlerden büyük alkış aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Makedonya'da Karşıyaka Mührü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement