Makine Mühendisleri İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Makine Mühendisleri İftarda Buluştu

Makine Mühendisleri İftarda Buluştu

Elbistan ve çevre ilçelerde görev yapan makine mühendisleri, Makine Mühendisleri Odası Elbistan Temsilciliği'nin geleneksel iftarında bir araya geldi.

19.07.2013 15:00

Elbistan ve çevre ilçelerde görev yapan makine mühendisleri, Makine Mühendisleri Odası Elbistan Temsilciliği'nin geleneksel iftarında bir araya geldi. İftar yemeğinde mesleğinde 35 yılını dolduran 3 makine mühendisine de plaket verildi.

Pınarbaşı Kale Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Makine Mühendisleri Odası Elbistan Temsilcisi Hikmet Türkmen, meslektaşlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Mühendislerin son günlerde sıkıntı yaşadığını kaydeden Türkmen, "Aslında biz mühendisler olarak bugünlerde çok problemli ve sıkıntılı günler yaşıyoruz. Mühendislik mesleği, sanki bakkaldan alınıp satılır hale getirilmek isteniyor. Ne bir yönetim ne de bir denetim ne bilimsel kurallar gözetiliyor. Her şey ayaklar altına alınmak isteniyor. Bunun cevabı da er geç verilecektir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, geleneksel hale gelen iftar toplantısında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Küçükparmak, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Şuanda mühendis ve mimarlar olarak en çok dayanışma içerisinde olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. TMMOB Yasası ile ilgili sürecin sonucu önce üyelerimize sonra da kamuoyuna kötü bir şekilde yansıyacak. Hatta can ve mal güvenliğini etkileyecek sonuçlara neden olacağını bir kez daha hatırlatmamız gerekiyor. Hem mesleğimizin hem de ülkemizin geleceği açısından mesleki denetim şarttır. En çok birlikte olmamız gereken zamanda böyle bir geceyi düzenlediği için başta ilçe temsilcimiz Hikmet Türkmen ve tüm ilçe yürütme kuruluna ve çalışan personelimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum."

Daha sonra ise meslekte 35 yılını dolduran 3 makine mühendisine plaket verildi. Plaket takdimi sırasında konuşan Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi Ali Peri, Elbistan'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "İnsanları mutlu eden şeylerin başında sevdiği kişilerle beraber olabilmek gelir. Ben burada sevdiğim ve sevildiğimi bildiğimi insanların arasındayım" dedi.

İftar programına; Gaziantep Şube Sekreteri Orhan Tevfik Okuducu, Park Teknik Çöllolar İşletme Müdürü Şeref Göksu ve çevre ilçelerde görev yapan oda üyesi makine mühendisleri ile aileleri katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Makine Mühendisleri İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement