Malatya'da Büyük Şehir Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Büyük Şehir Hazırlığı

Malatya\'da Büyük Şehir Hazırlığı

ile AK partili yöneticiler, Kale İlçesi ile Erenli, Yaygın ve Beydağı beldelerini ziyaret etti.

12.03.2013 17:41

Büyükşehir Belediye hazırlığı yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır

ile AK partili yöneticiler, Kale İlçesi ile Erenli, Yaygın ve Beydağı beldelerini ziyaret etti.

İlk ziyaretini Erenli Beldesine yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol'u makamında ziyaret ederek Erenli beldesi hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Kale İlçesi'ne giden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada ilk olarak Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu'nu ziyaret etti.

Yerel yönetimlerin Büyükşehir statüsüyle güçleneceğini belirten Kale Kaymakamı Uzunoğlu, "Büyükşehir, Malatya'mıza hayırlı olsun. Malatya Büyükşehir ile birlikte daha da gelişecek. Kanunun çıkmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya'nın büyükşehiri hak ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Tüfenkçi, "Malatya eğer 20 yıl önce Büyükşehir olabilseydi, daha sağlıklı gelişirdi. Bugün imrendiğimiz bazı kentlerimiz 20 yıl önce Büyükşehir olan kentler. Ama zararın neresinden dönülürse kardır. Doğru planlama ve tek elden yönetim anlayışıyla hizmet atağına kalkacağız" dedi

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, büyük şehirin önemli avantajlarının olduğunu belirterek, "Ziyaretlerimizin amacı Büyükşehir sürecinden önce ilçe ve beldelerimizin sorunlarını öğrenmek ve istişare etmek. Kale İlçemiz Malatya'mızın doğusunda barajın hemen yanında güzel bir ilçemiz. Turizm potansiyeli var. İlçe ve beldelerimizdeki vatandaşlarımız şunu iyi bilmeliler ki, Büyükşehir ile birlikte hizmette süreklilik olacak. Malatya Belediyesi'nin araç parkı ve teknik donanımı buna hazır" dedi.

Yaygın'da, Belediye Başkanı İrfan Karataş ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Çakır, Yaygın Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yaygın'dan sonra Beydağı beldesine geçen Başkan Çakır ve beraberindekiler, belde belediye başkanı Abuzer Sarıtaş'ı makamında ziyaret ederek, beldenin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldılar.

Gerçekleştirilen geziye Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt ile bazı daire müdürleri katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Büyük Şehir Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement