Manavgat'ta 'Irmak Kıyısı' Proje Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta 'Irmak Kıyısı' Proje Çalışmaları Başladı

Manavgat\'ta \'Irmak Kıyısı\' Proje Çalışmaları Başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'Irmak Kıyısı' proje çalışmaları başladı.

24.04.2012 15:12

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'Irmak Kıyısı' proje çalışmaları başladı.

Manavgat Irmağı'nın Yukarıpazarcı, Yukarıhisar ve Aşağıhisar bölümlerinde başlayan 'Irmak Kıyısı' projesi kapsamında peyzaj düzenlemesi ve kıyı temizliği gerçekleştirilecek. Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı Peyzaj Düzenlemesi'nin Kordon Caddesi'nden başlayarak Zeynel Şenol Köprüsü'ne kadar, Yukarıhisar Irmak Kıyısı Peyzaj Düzenlemesi'nin Tarihi Köprüden başlayarak Zeynel Şenol Köprüsü'ne kadar ve Aşağıhisar ırmak Kıyısı Peyzaj Düzenlemesi'nin ise Tarihi Köprü'den başlayarak Çevreyolu Köprüsü'ne kadar olan bölümleri kapsayacağı ve 45 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi yapılacağı belirtildi.

Manavgat Irmağı'nın üç bölümünde paten pisti alanı, açık resim sergi alanı, 2-12 yaş çocuk oyun alanları, basket, voleybol, tenis sahaları, balık tutma ve seyir iskeleleri, yürüyüş yolları yer alacağı kaydedildi.

Projenin amacının, Akdeniz havzasının yer altı ve yerüstü suları ile beslenen Manavgat Irmağı'nın daha verimli kullanılması ve kent kimliğine yakışır tasarlanması olduğu ifade edilirken, sosyal yaşam alanları oluşturulurken jeolojik ve ekolojik yapı dengeleri gözetildiği, su kenarı bitkilendirmesi yapıldığı, güneş enerji sistemlerinden faydalanan, doğaya uygun ahşap mimari yapılar tasarlandığı, çocuk oyun alanları tasarlanırken doğayla uygun, organik materyallerin kullanıldığı belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta 'Irmak Kıyısı' Proje Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement