Medical Park Tokat Hastanesi'nde Yüzde 200 Fark Alınmayacak - Son Dakika
Yerel

Medical Park Tokat Hastanesi'nde Yüzde 200 Fark Alınmayacak

Medical Park Tokat Hastanesi\'nde Yüzde 200 Fark Alınmayacak

Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr.

22.11.2013 10:25

Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Dursun Bulut, hastane yönetimi olarak düzenledikleri toplantıda yüzde 200'lük fark oranının Tokat'ta uygulanmaması yönünde fikir birliği oluşturduklarını ve bu ücretin alınmayacağını kaydetti.

Özel hastanelerin, tıp ve dal merkezlerinin hastalardan alacağı fark ücreti ile ilgili SGK'nın kararı yürürlüğe girerken, Türkiye çapında uygulanmasına başlanıldı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Medical Park Tokat Hastanesi Genel Müdürü Dursun Bulut, SGK'nın yeni aldığı karar ile özel hastaneler için tanıdığı hastalardan alınacak fark ücretinin yüzde 90'dan, yüzde 200'e yükseltilmesinin bir mecburiyet olmadığını ve Medical Park Tokat Hastanesi'nde uygulanmadığını söyledi. Bulut, hastane yönetimi olarak gerçekleştirdikleri toplantıda yüzde 200'lük fark oranının Tokat'ta uygulanmaması yönünde fikir birliği oluşturdukları ifade ederek, "Çünkü geçmişte yüzde 90 fark ücreti alma imkanımız varken bile, bölgemizin gelir düzeyi ve refah seviyesini göz önüne alarak bu oranı uygulamıyorduk. Bölge insanının karşılayamayacağı bir ücreti talep etmek doğru değil. Bu şekilde yüzde 200 fark alındığının düşünülmesi bile insanların özel hastaneye gitme şevkini kırmaktadır" diye konuştu.

Bulut, aldıkları karara göre Medical Park Tokat Hastanesi'nde fiyat politikalarında herhangi değişiklik yapmadıklarını, kaliteli sağlık hizmetini değerli Tokat halkına alışılagelen ücretler üzerinden vermeye devam edeceklerini söyledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medical Park Tokat Hastanesi'nde Yüzde 200 Fark Alınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement