Medicalpark Elazığ Hastanesi'nde 1. Onkoloji Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Medicalpark Elazığ Hastanesi'nde 1. Onkoloji Sempozyumu Düzenlendi

Medicalpark Elazığ Hastanesi\'nde 1. Onkoloji Sempozyumu Düzenlendi

Medicalpark Elazığ Hastanesi'nde 1.Onkoloji Sempozyumu düzenlendi.

09.09.2013 18:43

Medicalpark Elazığ Hastanesi'nde 1. Onkoloji Sempozyumu düzenlendi. Alanında uzman hekimlerin katıldığı sempozyumda kolorektal kanserde güncel tedavi yaklaşımları hakkında bilgiler verildi.

Sempozyumda konuşan Medicalpark Elazığ Hastanesi Genel Müdürü Dr. İsmail Akdemir, kanserin dünyada ve Türkiye'de sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemi olduğunu söyledi. Türkiye'de yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu belirten Akdemir, bu açıdan kanserden korunmanın büyük önem arz ettiğini vurguladı. Medicalpark Elazığ Hastanesi'nde güvenilir ve işinin ehli olan hekimlerle birlikte kanser tanısı konulmuş hastalara ileri teknolojik cihazlarla tedavi imkanı sunduklarını aktaran Akdemir, "Kanser tanısı konulmuş hastalarımıza, kemoterapi ünitemizde hastaların medikal onkoloji tedavisini gerçekleştirmekte ve ileri teknoloji ürünü PET-CT, CT-Simülatör ve 3 boyutlu tedavi planlama sistemi kullanılması planlanan hastalara 2 adet 160 yapraklı LINAC cihazımızla, sağlam dokular en üst düzeyde korunarak, 3 boyutlu konformal radyoterapi uygulayabilmekteyiz" dedi.

Medicalpark Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümü'nün kendi uzmanlık alanında dünya standardında hizmet veren bir sağlık birimi olduğuna dikkat çeken Akdemir, "Bölümümüz, her türlü kanser hastasının başvurabileceği ve bu hastaların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı güvenilir bir merkezdir. Bölümümüzde tüm kanserlerin tanı ve tedavisi hastanemizin tüm bölümlerine özgü multidisipliner yaklaşımla yapılmaktadır. Ayrıca, kanserin erken tanısı için yapılan tarama programları, sağlıklı fakat kanser riski taşıyan kişilerin saptanması ve bu kişilerin ve yakınlarının kanserden korunma konusunda bilgilendirilmesi bölümümüzde sağlanan diğer hizmetlerdir" diye konuştu.

Akdemir, çok önemli altyapı ve potansiyele sahip bölgede Medicalpark Elazığ Hastanesi Onkoloji Merkezi olarak Elazığ ve çevre illerdeki hastalara kaliteli ve ulaşılabilir hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

1. Onkoloji Sempozyumu'na Prof. Dr. Süleyman Alıcı, Prof. Dr. Adnan İşgör, Prof. Dr. Cengiz Bölükbaşı, Prof. Dr. Adem Dervişoğlu, Yrd. Doç. Dr. Babek Tabandeh, Prof Dr. Taner Oruğ, Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu, Prof. Dr. Sedat Koca, Prof. Dr. Mustafa Kemal Demir, Uzman Dr. Yaman Sağlam, Prof. Dr. Reşat Özercan, Prof. Dr. İbrahim Egehan, Doç. Dr. Murat Arslan, Uzman Dr. Gülşen Meral, Prof. Dr. Mehmet Türk Uzman Dr. Sinan Karaaslan katıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medicalpark Elazığ Hastanesi'nde 1. Onkoloji Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement