Meram Belediyesi, Ramazan Etkinliklerini İptal Etti - Son Dakika
Yerel

Meram Belediyesi, Ramazan Etkinliklerini İptal Etti

Meram Belediyesi, Ramazan Etkinliklerini İptal Etti

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılardan dolayı Ramazan etkinliklerini iptal etti.

20.07.2014 13:13

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılardan dolayı Ramazan etkinliklerini iptal etti.

İsrail'in Gazze'de Müslümanlara karşı yaptığı katliam sebebiyle böyle bir karar aldıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

Gazze'de uygulanan insanlık dışı saldırıların bir an önce son bulması temennisinde bulunan Başkan Fatma Toru, "İsrail, mübarek Ramazan ayında Gazze'ye saldırıyor. Masum sivillerin özellikle çocukların hayatlarını kaybetmesi kabul edilemez. İnşallah bu saldırılar son bulur ve kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşur. Hiç kimse yaşanan katliamlara sessiz kalamaz. İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimize yönelik yapılan zulme, ümmet bilinci ile destek olmamız gerekiyor. Bizim en önemli silahımız edeceğimiz dualardır. İnşallah bizlerin duaları, Gazze'deki kardeşlerimizin mücadelesi ile bu zulüm son bulacaktır" diye konuştu.

"ETKİNLİKLER İPTAL"

Başkan Toru, "Başta Gazze olmak üzere, İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimize yönelik yapılan zulüm ve katliamlardan dolayı, iftar öncesinde ve sonrasında çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz etkinlikler ve 25 Temmuz'daki Mustafa Cihat konserini iptal etme kararı aldık" ifadesini kullandı. Meram Belediyesi tarafından ilçeye yeni bağlanan mahallelerde verilecek iftar programlarının öncesindeki etkinlikler iptal edilirken, iftar yemekleri devam edecek. 20 Temmuz Pazar günü Hatunsaray Mahallesi Ortaokul Bahçesi'nde, 21 Temmuz Pazartesi günü Sefaköy Mahallesi Harman Yeri'nde, 26 Temmuz Cumartesi günü Sağlık Mahallesi Harman Yeri'nde iftar yemeği verilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram Belediyesi, Ramazan Etkinliklerini İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement