Mersin Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksi'nde Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksi'nde Çalışmalarına Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Hal Kompleksi’ndeki altyapı çalışmaları kapsamında komplekse aydınlatma sistemi kurarken, giriş ve çıkış kapılarında da çatı yenileme ve ek kantar monte işlemi yürüttü.

29.12.2022 12:12  Güncelleme: 12:36

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Hal Kompleksi'ndeki altyapı çalışmaları kapsamında komplekse aydınlatma sistemi kurarken, giriş ve çıkış kapılarında da çatı yenileme ve ek kantar monte işlemi yürüttü.

Tarsus Hal Kompleksi'nde devam eden proje çerçevesinde Büyükşehir ekipleri tarafından komplekse enerji tasarruflu led lambaların yer aldığı aydınlatma direkleri yerleştirildi. Zamandan tasarruf sağlanması için ise kantar sayısı dörde çıkarıldı. Hal Tesisleri önünden geçen Gazipaşa Bulvarı'nda sıcak asfalt serim işlemini uygulayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, komisyoncu ve sevkiyatçı yüzlerce iş yerini barındıran Tarsus Hal Kompleksi'nin yaklaşık 100 dönümlük iç alanındaki bozuk zeminini tamamen sökerek, yağmur suyu hattını revize etti ve çift kat sıcak asfalt ile kapladı. Tarsus Hal Kompleksi'nin arka kısmında yer alan ve Öğretmenler Mahallesi sınırlarında bulunan KOBİ işletmelerinin faaliyette bulunduğu alanda da sıcak asfalt çalışması uygulayan ekipler, çizgileme işlemi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapım, Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü'nde görevli Elektrik ve Elektronik Mühendisi Gülşah Şahin yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, şunları söyledi:

"Projemiz kapsamında Tarsus Hal Kompleksi modern görünümlü, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu led lambalarla aydınlatıldı. İş kapsamında çevresel faktörlerden kaynaklı, zamanla işlevini yitirmiş fiber glass çatıların yerine, daha dayanıklı ve uzun ömürlü kenet çatı sistemi yapıldı. Projemizin tamamlanmasıyla, vatandaşımıza ve esnafımıza daha konforlu ve güvenli bir hizmet alanı sağlandı."

Hal esnafı ise projeye ilişkin düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Önder Elbasan: "Yollarımız ve ışıklandırma çok güzel oldu. Kantarlarımız çoğaldı. Her gün temizlik yapılıyor, çok memnunuz. Hiçbir belediye daha önce böyle çalışma yapmadı. Şu an dört dörtlük bir çalışma var. Kantar sayısı çoğaldığı için, kimse sıra beklemiyor artık ve insanlar işlerini kısa sürede görüyorlar. Hal'e giriş çıkışlar da rahatladı."

- Aydın Bilici: "Gerek yollar, gerek aydınlatma sistemi, gerekse güvenlik açısından epey iş yapıldı. Vahap Seçer Başkanımız buraya bayağı bir yatırım yaptı. Memnunuz kendisinden, Allah razı olsun. Daha önce buradan hiç geçilmiyordu, buralar hep bataklıktı. Arabalar burada batıyordu. Ama şu an çok şükür belediyemiz çalışıyor."

-Bünyamin Yalçındağ: "Benim gördüğüm şu var. Köylere gidiyorum, köy yolları komple yapılmış. Dağlara gidiyorum, dağ kesimlerinde ara yollar, köy yolları gibi yapılmış. Ben böyle hizmeti burada şimdiye kadar görmedim. Üreticiler de memnun. Kelahmet'ten aşağıya doğru yol yapılmış. Ağzıdelik'ten Çöplü'ye kadar ara yol var mesela, orası da yapılmış ve çok güzel olmuş. Asfaltlama konusu süper."

Mersin Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksi\'nde Çalışmalarına Devam Ediyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksi'nde Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement