Mersin'de Son 10 Yılda 89 Milyon Fidan Üretilerek Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Son 10 Yılda 89 Milyon Fidan Üretilerek Toprakla Buluşturuldu

Mersin\'de Son 10 Yılda 89 Milyon Fidan Üretilerek Toprakla Buluşturuldu

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, son 10 yılda kendi fidanlıklarında 89 milyon 463 bin fidan üreterek toprakla buluşturdu.

08.08.2016 11:15

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, son 10 yılda kendi fidanlıklarında 89 milyon 463 bin fidan üreterek toprakla buluşturdu.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Tarsus Orman Fidanlığı'nı ziyaret ederek fidan üretimi ve bakımları ile ilgili incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Yılmaz, Tarsus Orman Fidanlığı Müdürü Mehmet Can Yüksel'den çalışmalarla ilgili bulgu aldı.

Fidanlık Müdürü Yüksel, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2016 yılında 8 milyon adet fidan üretimini programına aldığını belirtti. Mersin'de bu yıl 143 farklı türde fidan üretimi yapıldığını bildiren Yüksel, fidanlıklarda sedir, karaçam, kızılçam, ardıç gibi asli orman fidanlarının yanı sıra alıç, üvez, kuşburnu, ahlat gibi yaban hayatı için önemli fidan türleri, Orman Genel Müdürlüğü tarafından dikimi yaygınlaştırılmaya çalışılan ceviz, badem, harnup gibi katma değeri yüksek gelir getirici türler, boylu ve formlu çınar, akçaağaç, limoni servi gibi park ve bahçe peyzajlarında kullanılan türlerin de üretildiğini belirten Yüksel, "Son 10 yılda fidanlıklarımızda 89 milyon 463 bin adet fidan üretimi yapılmış ve bu fidanlar Mersin ve civar illerde toprakla buluşmuştur" dedi.

Bölge Müdürü Yılmaz ise "Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde, bölgemizde yapılan Endüstriyel Plantasyon çalışmaları için fidanlığımızda mevcut olan 3 adet iklim kontrollü seralarımızda yıllık 150 bin adet Klonal okaliptus fidanı Vejetatif olarak (çelikle) üretimi yapılmaktadır. Vejetatif üretim, Generatif (tohumla) üretilen fidana göre daha fazla yıllık artım yapmakta ve toplam hasılatı olumlu yönde etkilemektedir. Üretilen fidanlar, Orman Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaçlarının karşılanması yanında kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün ve civar belediyelerin ihtiyaçlarına da cevap vermektedir. Tür çeşitliliğinin arttırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan müdürlüğümüz her geçen gün kapasitesini ve donanımını arttırmaktadır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Son 10 Yılda 89 Milyon Fidan Üretilerek Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement