Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın Hayatı Film Olacak - Son Dakika
Yerel

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın Hayatı Film Olacak

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa\'nın Hayatı Film Olacak

Osmanlı Devleti'nin ün yapmış sadrazamlarından Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hayatı film olacak.

12.10.2012 15:06

Osmanlı Devleti'nin ün yapmış sadrazamlarından Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hayatı film olacak.

Osmanlı Devleti'nde 1676 - 1683 yılları arasında sadrazamlık yapan ve ismi II. Viyana Kuşatması ile anılan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hayatını anlatan filmin çekimleri için Amasya'nın Merzifon ilçesine gelen Gold Amasyalı Film sahibi Yusuf Kutluca, ekibiyle birlikte fizibilite çalışması yaptı.

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hayatının çok yanlış anlatıldığını belirten Kutluca, "Ben aslen Merzifonluyum. Bu memleketin evladı, Kara Mustafa Paşa'nın torunu olarak ona olan ahde vefamı göstermek adına bu filmi çekmeye karar verdim" dedi.

Yaklaşık 15 yıldır belgesel çektiğini, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hayatını anlatacak filmde ise ilk kez yönetmenliği ve senaryoyu üstleneceğini anlatan Yusuf Kutluca, filmin çekimlerinin büyük kısmını Merzifon'da çekmeyi planladıklarını, sadece Viyana Kuşatması'nın yer alacağı bölümlerin savaş sahneleri için daha müsait olan Eskişehir'de çekileceğini söyledi.

Başrolde aralarında Kenan İmirzalıoğlu'nun da yer aldığı birkaç ismi düşündüğünü vurgulayan Kutluca, Murat Aydın, Namık Kemal Yiğittürk, Oya Aydoğan, Ali Uyandıran, Cengiz Küçükayvaz gibi ünlü oyuncularla çalışacaklarını kaydetti.

Kutluca, Merzifon'un tarihi mekanları olan Taşhan'ın yanı sıra, Medrese, Karamustafa Paşa Camisi ve Karamustafa Paşa köyünü de kapsayan filmin çekimlerinin 70 gün sürmesinin beklendiğini bildirdi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın Hayatı Film Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement