Turhan Topçuoğu MHP'den Aday Adayı Olmayacak - Son Dakika
Yerel

Turhan Topçuoğu MHP'den Aday Adayı Olmayacak

Turhan Topçuoğu MHP\'den Aday Adayı Olmayacak

MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, Turhan Topçuoğu'nun Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını söyledi.

04.11.2013 19:06  Güncelleme: 19:36

MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, Turhan Topçuoğu'nun Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını söyledi.

Engin, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında basında yer alan eleştirilere cevap verdi. Engin, son günlerde Kastamonu'nun 'Lig atlamak' şeklindeki haberlere tepki gösterdi. Engin, diğer partililerin Kastamonu Belediyesine haksız eleştirilerde bulunduklarını belirterek, "Diğer partilerden de aday adaylığını açıklayan arkadaşlar bizim çevremizdeki dostlarımızdır. Bu, bir hizmet yarışıdır. Aday adaylarının yaptığı açıklamalarda Kastamonu'yu eski görkemli günlerine kavuşturacakları söyleniyor. Benim eski günlerden hatırladığım bundan daha iyi değildi. 20 yıl önce Kışla Parkı alkoliklerin mekanı haline gelmişti. Herhalde alkolikler, bizim mekanımız yok, biz yine Kışla Parkında mekan tutalım. Diğer partili arkadaşlarımızda galiba bu alkoliklerin talebi doğrultusunda bir açıklama yapmışlar herhalde" dedi.

'Kastamonuspor düştü' diyenlere seslendiğini belirten Engin, "Kastamonuspor'u sırtlayan Kastamonu Belediyesidir. Ilgaz tüneline değinecek olursak proje 20 yıl önce yapılmış ama çalışmalar yeni başlamış. Bu iyi bir durum fakat bunu yapmakla mükellef bir devlet olmalı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama örneğin Karabük'e bakacak olursak 20 tane tünel yapılmış" diye konuştu.

Ayrıca Engin, teşkilatlarının bilgisinin dışında basında bazen haberlerin yer aldığını belirterek, bu haberleri hiç kimsenin itibar etmemesini istedi.

İKTİDARLA KASTAMONU'YA HİZMET GELMEZ

Kastamonu Belediyesinin iktidar partisi ile birleştiği zaman hizmetin daha fazla geleceği yönünde açıklamaların bulunduğunu ifade eden Engin, "Kentsel dönüşüm hakkında bir bilgisinin olmadığını söyleyen Yaman, merkezi iktidarla yerel iktidarın aynı çatı altında olması demek iyi bir hizmetin geleceği anlamına gelmez dedi. Yaman 'Birbirleriyle birleşmek isteyen ilçelerimiz var. İyi bir hizmetin bu şekilde gelmeyeceği buna örnek gösterilebilir. Kastamonu Belediyesi'ni eleştirecek konu kalmadığı için şehir içi tabelaların ahşap olması istendi fakat onu eleştiren arkadaş önce kendi dükkanının tabelasına baksın. Biraz Kastamonu Belediyesi'ni inceleseler belediyeciliğin nasıl yapıldığını anlayacaklar" şeklinde konuştu.

TURHAN TOPÇUOĞLU ADAY OLMAYACAK

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun tekrar aday olmayacağını vurgulayan MHP İl Başkanı İlhan Engin, şöyle konuştu: "Biz, Turhan Toğçuoğlu'nun aday olmayacağını biliyoruz ve o açıklamayı da zamanı geldiğinde kendisi yapacak. Vefadan ve ahlaktan bahsediyoruz. Bu çerçevenin dışarısına bizim çıkmamız mümkün değil. Adaylığını açıklayan arkadaşlarımızda bunu her fırsatta ifade ediyorlar. Bunun dışında bir düşünce beklemek ülkücü hareketin doğasına aykırıdır. Turhan Topçuoğlu'nun açıklamasının ardından aday sayısının ise artacağını düşünüyoruz. Biz bereketli partiyiz. Biz Kastamonu dışına çıkıp aday aramıyoruz"

MHP'nin herkese kapısının açık olduğunu belirten Engin, "Adaylığını açıklayacak olan arkadaşlar bizlere rahatlıkla ulaşabilirler. Bu kapıdan içeri giren herkes bizlere aynı eşitliktedir" dedi.

MHP Genel Merkezin Belediye Başkanlığı için teşkilatın belirlediği adayı göstereceğine dikkat çeken Engin, bu yüzden dışarıdan gelme bir adaylarının olmayacağını aksine halkın içinden bir adayla yola devam edeceklerini kaydetti.

Ayrıca Engin, partilerin adaylarının kesinleşmeden yapılan anketlerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu anketleri itibar edilmemesinin gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Kastamonu Ağaç İşleri Odası Başkanı ve AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Ergün Can'ın 'Kastamonu Belediyesinin ahşap konusunda geride kaldığını ve Kastamonu'daki tabelaların ahşap olması gerektiği' şeklindeki açıklamasına Engin, "Sayın Ergün bey, ilk önce kendi işyerinin tabelasını ahşap yapsın ondan sonra Belediyeyi suçlasın. Bu konuda belediye meclisine hiçbir girişimde veya talepte bulunmuş mu?" ifadelerini kullandı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turhan Topçuoğu MHP'den Aday Adayı Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement