MHP Kırşehir Milletvekili Aday Adayı Asiye Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Kırşehir Milletvekili Aday Adayı Asiye Yıldırım Açıklaması

MHP Kırşehir Milletvekili Aday Adayı Asiye Yıldırım Açıklaması

Türkiye’de tarım programlarını başlatan ve 6 saat kesintisiz canlı yayın rekorunun da sahibi olan Yıldırım, kırsal alanda yaşanan sorunlar ve sürekliliği ile MHP’den aday adayı olarak Kırşehir siyasetinde var olduğunu gösterdi.

17.09.2015 11:42

Türkiye'de tarım programlarını başlatan ve 6 saat kesintisiz canlı yayın rekorunun da sahibi olan Yıldırım, kırsal alanda yaşanan sorunlar ve sürekliliği ile MHP'den aday adayı olarak Kırşehir siyasetinde var olduğunu gösterdi.

Kırşehir'de kadınların ekonomik faaliyetlere aktif katılımını sağlamanın ve siyaset mekanizmasının da içerisinde yer alması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Cehaletle mücadele ve kadının toplumun her alanda yer almasını sağlamak adına Kırşehir kızlar hareketi derneğinin de kuruculuğunu yapmaktayım. Kırsal alanda kadın kişisel gelişim yönetim ve organizasyon faaliyetleri içerisinde aktif olarak yer almalı bu nedenle siyasal alanda da kadınlarımızla görüşerek öngörüler oluşturmaktayız. Türk kadınına bir vefa borcumuzun olduğunu hep birlikte hissetmek durumundayız." dedi.

"FAZLA SORUMLULUK ALMAK İÇİN ADAY OLDU"

Kırşehir'de ikinci kez aday adayı olduğunu ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: "Yıllardır toplum hayatında Türk Kadınının görünenden daha fazla sorumluluk üslendiğini görüyorum. Hem günlük geçim telaşını, hem de ailesini, buna bağlı olarak memleketini ve Büyük Türk Milletini geleceğe taşımak gibi çok büyük ve ulvi bir misyonu onurla taşımaktadır. Bunu da çoğu kez imkansızlıklarla veya çok mütevazı şartlarda devam ettirmektedir. Biliyor musunuz bu milletin beka davası, yani yarınlarda var olabilmek için genç neslin gıda, barınma, eğitim-sağlık yükü de bu eli öpülesi kadınlarımızın omuzundadır.

Hatta bir başka ifadeyle Büyük Türk Milletinin geleceğe taşınmasının yüzde 70'i dar gelirlilerin üzerindedir. Zaten bir yerde yoksulluk ve zaruret içinde geçim devam ediyorsa, varsa orada kadınlarımızın o bereketli eli var demektir. Ama bütün bunlar nereye kadar? O halde kadınlarımızın her yönüyle gelişimini,eğitim, sağlık ve sosyal haklarını geliştirip tümüne yaygınlaştırmak, daha etkin ve kalıcı bir şekilde, kanunlaştırmak ve imkan bulduğum takdirde kadın ve genç istihdamını artırmak ve yaygınlaştırmak, bütün bu çalışmalarımı, hayata geçirmek için adayım."

"ÇİFTÇİ KIZIYIM ÖNEMLİ PROJELERİMİZDE TARIMA DAYALI"

Kırşehir'de aday adayı olduktan sonra çiftçi kızı olmasının da etkisi ile projelerinin tarıma dayalı olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ben bir çiftçi çocuğuyum, ama köyü, kasabası, şehriyle tüm Kırşehir'in ve Kırşehirlilerin adayıyım. Bu itibarla, projelerimizde herkese kazandıracak, ülkemizin yükselişine hizmet edecek projelerdir. Bu bağlamda öncelikle kırsal altyapının gözden geçirilmesinden, tarım ve hayvancılığa, arıcılık ve doğal bal üretiminden, ceviz üretiminde sertifikasyona geçilmesine, geleneksel el sanatlarımızın gün ışığına çıkarılmasına, mermercilik ve özellikle Oniks işlemeciliği konusuna, kırsalda kanat önderi durumundaki, öğretmenler, sağlık çalışanlarını paydaş yaparak, daha üretken, disipline ve geniş tabanlı bir katılımla, nitelikli nüfusu kırsalda daha kalıcı ve dinamik tutmak üzere kurumsal destek ve teşvikler sağlayacağız." ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Kırşehir Milletvekili Aday Adayı Asiye Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement