Mudanya Kooperatifi'nde Kongre Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Mudanya Kooperatifi'nde Kongre Heyecanı

Mudanya Kooperatifi\'nde Kongre Heyecanı

Marmarabirlik Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi kongresi için geri sayım başladı.15 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılacak olan kongre öncesi adaylığını açıklayan Mustafa Doruk, Mudanya Sosyal Tesislerinde verdiği toplantıda yönetim kurulunda...

17.01.2012 17:47

Marmarabirlik Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi kongresi için geri sayım başladı.

15 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılacak olan kongre öncesi adaylığını açıklayan Mustafa Doruk, Mudanya Sosyal Tesislerinde verdiği toplantıda yönetim kurulunda yer alacak isimleri tanıttı. Duruk, daha önceki seçimlerde aday olmuş, fakat yönetime gelme şansını yakalayamamıştı. Bu kez çok iddialı hazırlandıklarını açıklayan Doruk, hedeflerinin başında maaş kaygısı gütmeyen, ağabeylerin değil kendi iradeleriyle karar alma yeteneğine sahip bir yönetimle aday olduklarını iddia etti.

Doruk, Mudanya Kooperatifi'nin zeytin alım miktarının son derece yetersiz olduğunu, hedeflerinin kotasız ve avans fiyat uygulamasının olmadığı bir ortamda zeytin almak olacağını ifade etti. Doruk, kooperatif ortaklarının adayları dinlemeden bir karara varmaması gerektiğinin altını çizdi.

Nilüfer Kooperatifi'ni kurma çabaları ile ilgili bir soru üzerine Doruk, "Evet böyle bir teşebbüste bulunduk, fakat ne yazık ki Refi Taviloğlu'nun yazdığı rapor üzerine bakanlıktan olumlu karar çıkmayınca kuramadık. Kuracağımız kooperatif Mudanya Kooperatifi'ne destek olmuş olacaktı. Mudanya içinden doğan bir kooperatif olma özelliğini taşıyacak olan bu kooperatifimizle ortak hareket edip, birlikte mücadele etme gücünü yakalamış, daha güçlenmiş olacağından birilerinin işine gelmedi. Bu yüzden kooperatifin kurulmasına engel oldular" dedi.

Doruk, yönetim kurulu aday listesini Mudanya ve Mudanya dışındaki zeytin üreticisi tahsilli kişilerden oluşturduğunu söyleyerek, Mudanya'dan Ahmet Bayram, İlyas Çiftçi, Çağlayan köyünden Ali Sevinç, Zeytinbağı'ndan Cüneyt Soylu, Esence köyünden Mehmet Karpuz, Akçalar köyünden Mustafa Yakışan, Güzelyalı'dan Necati Sevinç'in ekibinde yer aldığını bildirdi.

Doruk, üyelerden Mudanya 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'ne değil Başköy (Marmarabirlik) yönetimi için de vize vermelerini istedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanya Kooperatifi'nde Kongre Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement