Müdür Kenan Eryiğit: "Anız Yangınları Tabiatı Tehdit Ediyor" - Son Dakika
Yerel

Müdür Kenan Eryiğit: "Anız Yangınları Tabiatı Tehdit Ediyor"

Müdür Kenan Eryiğit: "Anız Yangınları Tabiatı Tehdit Ediyor"

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, anız yangınlarının tabiatı tehdit etitğini bildirdi.

09.06.2014 13:30

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, anız yangınlarının tabiatı tehdit etitğini bildirdi.

Kütahya'daki ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kenan Eryiğit "Hedefimiz 2015" diyerek, öncelikle orman yangınlarıyla mücadelede toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yangın söndürme ekiplerimiz çıkan orman yangınlarına hızlı ve etkin müdahale etmek için 37 arazöz,11 su ikmal aracı ve 17 ilk müdahale aracı ekipleri ile birlikte 24 saat göreve hazır bekletilmektedir" diyen Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, "Özellikle anız yangınlarına dikkat çekerek, anız yangınlarının çiftçinin en ilkel uygulaması olduğunu kaydetti. Kısa bir süre önce Tavşanlı Bölgesinde yaşanan orman yangınında ormanlık alan kaybının yanı sıra ev-ahırlık ve samanlıklarında dayandığını ve yangının da anız yangını sonucu meydana geldiğini belirtti. Köylümüz anız yakma adı altında topraktaki yararlı mikroorganizmaları da yakmakta, besin kaybı ve erozyona sebebiyet vermektedir.Anız yangınlarıylavatandaşımız kendi bindiği dalı kesmektedir" ifadelerini kullandı.

Son 3 yılda 132 adet ev, ahır ve samanlığın bu sebeple yandığını belirten Eryiğit, "Tabiat ile iç içe olan canlılarımızı da korumak hepimizin görevi. Vatandaşların anız yakımı konusunda duyarlı olmasını istiyorum.Yerleşim alanlarını, ormanları ve canlıları tehdit eden ve toprağın verimini düşüren anız yangınlarının son bulması için acil olarak halkın bilinçlendirilmesi, muhtar ve kolluk kuvvetlerine yetkilerinin bir kez daha hatırlatılması gerekmektedir" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müdür Kenan Eryiğit: 'Anız Yangınları Tabiatı Tehdit Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement