Muhalefet Toplantıyı Sabote Etmek İstedi, Çıkanlar Çağrıldı ve Çoğunlukla Kararlar Alındı - Son Dakika
Yerel

Muhalefet Toplantıyı Sabote Etmek İstedi, Çıkanlar Çağrıldı ve Çoğunlukla Kararlar Alındı

Muhalefet Toplantıyı Sabote Etmek İstedi, Çıkanlar Çağrıldı ve Çoğunlukla Kararlar Alındı

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında ana muhalefet üyeleri meclis toplantısını terk etti.
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam etti.

08.11.2013 15:01

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında ana muhalefet üyeleri meclis toplantısını terk etti.

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam etti. İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde İçişleri Komisyonu'nun hazırladığı, aile eğitimi, ailelerin çocuklarının arkadaş çevresini sıkça kontrol altında tutması, ana muhalefet ile iktidar partisi üyeleri arasında sözlü tartışmaya neden oldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Nacie Şavata, "Gençler arasındaki dejenerasyonu önlememiz lazım. Hepimiz topluma ve gençlere sahip çıkmamız lazım. Başıboş bıraktığımızda gençler yanlış yönlere gidebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Hekimhan üyesi Nebi Yiğit ise maneviyatla ilgili hazırlanan rapora CHP'li üyelerin karşı çıkmasına anlam veremediğini söyledi.

AK Partili üye Ramazan Çetin, herkesin kendi çocuğuna sahip çıktığı gibi gençlerin iyi yetişmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklarımıza sahip çıkmazsak sokak olaylarına katılırlar ve gezi eylemleri gibi her yeri tahrip ederler. Elbet çocuklarımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Arguvan üyesi Naki Düzova ise, "Hukuk devletinde yaşıyoruz. Polisin görevini biz mi yapacağız. İnsanların özgür olması gerekir" şeklinde konuştu.

CHP Yazıhan üyesi Vahap Altunok da, "Eskiden komşu komşunun çocuğuna sahip olurdu. Ancak, her şeyde şikayet edelim mantığı yanlıştır" dedi.

Tartışmaların uzaması üzerine CHP' grup başkan vekili Mustafa Mengüç, üyelerini salon dışına çıkartıp, çoğunluk sağlanmayıp karar alınamama taktiğini uyguladıysa da toplantıya 10 dakika ara verildikten sonra iktidar partisi meclis üyeleri telefonla salona çağrılıp çoğunluk sağlanarak kararlar alındı.

İçişleri Komisyon Başkanı Cercis Taşdemir'in hazırladığı, ailelerin çocuklarının arkadaş çevresini sıkça kontrol altında tutması ile ilgili raporda şunlar yer alıyordu:

"İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi hakkında BM Kalkınma Programı Türkiye Danışmanı Sinan Özden tarafından İl Genel Meclisine bilgi sunulmuştur.

Gençler arasında madde bağımlılığı; spor alanların artırılması, çocukların güzel sanatlara yönlendirilmesi, park alanlarının okul çevresinde daha uzak mesafede yapılması, emniyet görevlilerinin okul çevresindeki denetimlerinin sıkça yapılarak gençlerin madde bağımlılığından uzak tutulması.

Kolluk kuvvetleri nasıl görülüyor. Her ilde olduğu gibi ilimizde de toplumun polis ve jandarma kolluk kuvvetleri ile her anlamda gerek güven, gerekse iletişim bakımında sıcak ilişkiler içerisindedir.

Öneriler; aile eğitimi, ailelerin çocuklarının arkadaş çevresini sıkça kontrol altında tutması, kaymakamlıklarda ve belediyelerde sosyolog ve psikolog istihdam edilmesi, sivil toplum kuruluşlarının da içerisinde bulunduğu komisyonlar kurularak aile içi ve gençlerin sorunlarının dinlenerek eksikliklerin giderilmesi." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhalefet Toplantıyı Sabote Etmek İstedi, Çıkanlar Çağrıldı ve Çoğunlukla Kararlar Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement