Muş Ovası Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Yerel

Muş Ovası Sular Altında Kaldı

Muş Ovası Sular Altında Kaldı

Muş'ta baharın gelmesi ile birlikte karların erimesinden dolayı dereler taştı.

14.03.2013 11:48

Muş'ta baharın gelmesi ile birlikte karların erimesinden dolayı dereler taştı. Taşkınlar sonucunda Muş merkeze bağlı Yoncalıöz köyü ile Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı köyü ve Düzkışla ile Sungu beldeleri sular altında kaldı.

Karasu Nehri ile birlikte çok sayıda derenin taşmasıyla yerleşim ve tarım alanlarını su bastı. Merkeze bağlı Yoncalıöz köyünün ortasından geçen derenin taşması sonucu köyde 35 ev sular altında kalırken, hayvanlar yedirilen saman ve otlarda zayi oldu. Kar sularının erimesi sonucunda köyün içende geçen derenin yükselmesiyle birlikte,100 haneli köyün 35 hanesi sular altında kaldı bazı evler tahliye edilirken, bazı evlerde ise insanlar mahsur kaldı.

Şehir merkezine 40 kilometre mesafedeki yüz haneli 650 nüfuslu köydeki dere yatağının taşımasıyla bazı evlerin sular altında kaldığını belirten Köy Muhtarı Selahattin Aydın,

köyün içende geçen derenin taşıması sebebiyle özellikle dere yakınında bulunan yaklaşık 35 ev, ahır ve samanlıkların etkilendiğini vurguladı. Aydın, "Taşkın sonucunda birçok vatandaş evini boşaltarak yakın komşulara yerleşmek zorunda kaldı. Hayvanlara verilen samanlar büyük ölçüde zarar gördü. Her yıl ilkbahar aylarında dere yatağının taşımasıyla dere yakınında bulunan çok sayıda vatandaşın evi bu şekilde sular altında kalıyor" dedi.

Evinde eşi ve çocukları mahsur kaldığını belirten Metin Akpolat isimli vatandaş da, evine su bastığını çocukları evden çıkardığını ancak eşyaların büyük bir bölümü sular içinde kaldığını söyledi. İhbar üzerine köye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdahale (AFAD) Müdürü Abdurrahim Dayanan ise "Köyde sel tehdidi olduğu yolunda ihbar aldık. Şu anda ekibimiz köyde incelemeler yapıyor. Derenin taşması sonucu köyde bir sel tehlikesi mevcuttur. Buna dönük önlemlerimiz başladı. Bu önlemler arasında özellikle vatandaşların tahliye edilmesi ve ardından vatandaşların mağduriyetini giderilmesi için gereken çalışmalarımıza devam ediyor" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Ovası Sular Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement