Muş'ta Mahalli At Yarışları - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Mahalli At Yarışları

Muş\'ta Mahalli At Yarışları

Muş'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce organize edilen "Mahalli At Yarışları" renkli görüntülere sahne oldu.

07.09.2012 12:20

Muş'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce organize edilen "Mahalli At Yarışları" renkli görüntülere sahne oldu.

Hasköy ilçesinde geleneksel hale gelen at yarışlarında birinci olarak ödülleri kazanmak isteyen jokeyler, kıyasıya mücadele ettiler.

Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar, at yarışının en eski ve en yaygın sporlardan biri olduğunu söyledi.

Akar, geleneksel hale gelen bu yarışlarla safkan Arap atı neslini ıslah etmek, ata sporu olan atçılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, yarışın, Türkiye Jokey Kulübü'nün destekleriyle 4 ayrı kategoride yapıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından, 4 ayrı kategoride yarışlar düzenlendi. Valilik Kupası müsabakalarında 2 bin 200 metrede Mehmet Dilmaç "Polatım", Garnizon Komutanlığı Kupası yarışmalarında ise 2 bin metrede Tahsin Akkoyun'a ait "Ecehan", İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kupası'nda ise bin 800 metrede Yahya Işık'a ait "Evrenoğlu" ve Hasköy Kaymakamlık Kupası yarışlarında ise bin 600 metrede Tahsin Akkoyun'a ait "Tombolodun" adlı atlar birinci oldu.

Dereceye giren atların sahiplerine toplam 11 bin 900 lira para ödülü dağıtıldı.

Yarışları, Vali Vekili Çetin Kılıç, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Türker Bayar, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, kurum amirleri ve vatandaşlar izledi.

Muhabir: Sabri Yıldırım/ Berin Arslan Çetin/ Yahya Öylek

Yayıncı: Şükran Yücel - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Mahalli At Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement