Muş'un Hasköy İlçesinde Çöp Sorunu - Son Dakika
Yerel

Muş'un Hasköy İlçesinde Çöp Sorunu

Muş\'un Hasköy İlçesinde Çöp Sorunu

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde yaşayan vatandaşlar, belediyenin çöpleri beldenin yakınına dökmesine tepki gösterdi.

29.03.2013 11:51  Güncelleme: 11:59

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde yaşayan vatandaşlar, Hasköy Belediyesi'nin çöpleri beldenin yakınına dökmesine tepki gösterdi.

Beldenin yakınında bulunan mera alanına Hasköy Belediyesi tarafından çöp dökülmesini istemediklerini belirten belde sakinleri, çöplerin sağlık acısından çok ciddi sıkıntılar çıkardığını söyledi. Düzkışla beldesi sakinlerinden Hüseyin Kasak, "Hasköy Belediyesi bütün çöpleri meraya döküyor. Mera alanı beldeye yakın olduğu için özellikle yaz aylarında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Beş yıldan beri her zaman belediye başkanına gittik, 'Bu çöpleri buraya dökmeyin' diye yalvardık. Bizim çocuklarımıza, malımıza ve hayvanlarımıza zarar veriyor. Beş yıl içinde buna bir türlü çözüm bulamadılar. Ben bir iki defa dilekçe verdim ve bir türlü çözüm bulamadım" dedi.

Çocukların sürekli hasta olduğunu iddia eden Kasak, "Çocuklarımız okuldan dönüşte burada oyun oynadıkları için sürekli hasta oluyorlar. Yaz geldiği zamanda kokudan dolayı kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz" diye konuştu.

Erol Yüce isimli vatandaş ise, belde halkı ile Hasköy halkı arasında sıkıntı çıkmaması için konuya duyarlılık gösterilmesini istedi. Yüce, "Bezen beldenin gençleri gelip burada çöpleri getiren personellerle tartışıyorlar. Biz müdahale etmesek büyük sıkıntılar çıkabilir. Bunun için yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Arazinin hazine arazisi olduğunu kaydeden Yüce, "Benim çocuklarım niye çöp alanında oynuyor. Bunun hesabını kim verecek ve nasıl çözülecek? Bizim defalarca yetkilere bilgi vermemize rağmen şu gördüğünüz hadisenin kimse bir çözümünü bulmuş değil. Biz yetilerden bu çöplüğe çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu arazi devletin hazine arazisidir. Normalde her vatandaşın kullanma hakkı olduğu devlettin hazine arazisidir. Buradaki vatandaşların çektiği sıkıntıyı yetililer gördüğü zaman bize de hak vermelidirler" ifadelerini kullandı.

Hasköy Belediye Başkanı Şefik Taşkın ise meranın Hasköy ilçe sınırları içerisinde olduğunu açıkladı. Taşkın, "Vatandaşlar, arazinin kendilerine ait olduğunu söylüyor ancak arazi Hasköy ilçe sınırları içerisindedir. Kaldı ki biz belediye olarak yaz gelmeden temizlik çalışması yapıyoruz. Muş Katı Atık Belediyeler Birliği Tesisi kurulduktan sonra artık o bölgeye çöp dökmeyeceğiz" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'un Hasköy İlçesinde Çöp Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement