MÜSİAD Gaziantep Şubesi Tecrübe Paylaşım Toplantısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

MÜSİAD Gaziantep Şubesi Tecrübe Paylaşım Toplantısı Yaptı

MÜSİAD Gaziantep Şubesi Tecrübe Paylaşım Toplantısı Yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi, geleneksel hale getirdiği Tecrübe Paylaşım Toplantılarına bir yenisini daha ekledi.

03.03.2014 22:34  Güncelleme: 22:39

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep şubesi geleneksel hale getirdiği 'Tecrübe Paylaşım' toplantılarına bir yenisini daha ekledi.

Müsiad ve Genç Müsiad Gaziantep Şubesi'nin ortak düzenlediği ve Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Tecrübe Paylaşım' toplantısına konuşmacı olarak Gaziantep'in sayılı işadamlarından Osman Nakıboğlu katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Müsiad Gaziantep Şebe Başkanı Kurt Ali Kılçık yaptı. Kılçık, konuşmasının başlangıcında içinde bulunulan muhasebeciler haftasını tebrik etti.

Faizlerdeki artışın yatırımların ve iç talebin zayıflamasına yol açtığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar ekonominin siyasetin gölgesinde kalacağını aktaran Kılçık, " 2013'te kabaca yüzde 4 civarında nispeten Türkiye için düşük sayılan bir büyüme yaşamıştık. Şimdi bu zayıf büyüme senaryosunun üzerine bir de şok faiz artırımı eklenince büyümenin biraz daha zayıflaması sürpriz olmayacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Kılçık, "Türkiye'de krizlere son derece dayanıklı, çözüm üreten, gelişmiş ve kurumsallaşmış bir iş dünyası var. İşte bu sebeple, dünyada yaşanan krize rağmen bir taraftan mevcut pazarları korurken diğer taraftan rotasını körfez bölgesi, uzakdoğu ve Afrika'ya çevirerek Şubat ayı ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 13.6 artırarak 538 milyon 813 bin TL'ye çıkartan ihracatçı arkadaşlarımı candan kutluyorum" dedi.

"Türkiye ekonomisi 2014'e seçimler öncesi gittikçe bulanıklaşan bir siyasi hava nedeniyle çok sayıda soru işareti ile başlamıştı. Merkez Bankası'nın 28 Ocak'ta yaptığı şok faiz artışına bakarak yılın geri kalanına ilişkin bazı öngörülerde bulunmak mümkün hale geldi" diyen Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Faizlerdeki bu şok artış şimdilik döviz kurundaki artışı durdurmuşa benziyor. Merkez Bankası'nın 2014 yılı için enflasyon beklentisini yüzde 5.3'ten yüzde 6.6'ya yükselmiş durumda" şeklinde konuştu.

Kılçık'ın konuşmalarının ardından Gaziantep'in sayılı işadamlarından Osman Nakıboğlu, katılımcılara iş dünyasında kazandığı birikimlerini ve tecrübelerini anlattı. Program, Müsiad Başkanı Kurt Ali Kılçık'ın Nakıboğlu'na plaket ve hediye sunmasının ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MÜSİAD Gaziantep Şubesi Tecrübe Paylaşım Toplantısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement