Müsiad, Mustafa Özel'i Konuk Etti - Son Dakika
Yerel

Müsiad, Mustafa Özel'i Konuk Etti

Müsiad, Mustafa Özel\'i Konuk Etti

MÜSİAD Sakarya Şubesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Milli Devletten Medeniyete" konulu konferans programında MÜSİAD Yönetim Danışmanı ve Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Yrd.Doç.Dr.Mustafa Özel konuşma yaptı.

01.07.2013 15:51

MÜSİAD Sakarya Şubesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Milli Devletten Medeniyete" konulu konferans programında MÜSİAD Yönetim Danışmanı ve Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özel konuşma yaptı.

Konferansa Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, birçok davetli ve üyeler katıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özel, bundan 500 yıl öncesine gidilerek bir değerlendirme yapılmadığı müddetçe bugünkü meselelerimizin anlaşılamayacağını söyleyerek ulusçuluk ve medeniyet kavramları üzerinde durdu. Ulusçuluğun batı için birleşme, güçlenme ve yükselme olduğunu belirten Özel, doğu için zayıflama ve parçalanma olarak tezahür ettiğini söyledi. Mustafa Özel "Doğunun tekrar eski gücüne kavuşabilmesi için Batının tasarladığı, Batıya ilaç olmuş fakat bizi parçalamış bir devlet organizasyon biçimini değil, medeniyet temelinde yeni bir organizasyon biçimini tahayyül etmemiz ve tüm unsurlarla oturup konuşarak, siyasi, ekonomik ve kütürel etkileşimi artırarak önümüzdeki 40-50 yılda bu yeni medeniyet yapılanmasını ortaya çıkarmamız gerekmektedir. Türkiye için başka bir çıkış yolu yoktur. Ayrıca bu durum 1000 yıllık bir devlet geleneği olan Türkiye için de yeni bir tarihi görevdir" dedi.

Konferansın ardından günün anısına Dr. Mustafa Özel'e hediyelerini takdim eden MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, değerli vaktini ayırarak teşrif ettiği için ayrıca teşekkür etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad, Mustafa Özel'i Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement