Namık Kemal Üniversitesi'nde Dünya İstatistik Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Namık Kemal Üniversitesi'nde Dünya İstatistik Günü Etkinliği Düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi\'nde Dünya İstatistik Günü Etkinliği Düzenlendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü ortaklaşa “Dünya İstatistik Günü” programı düzenledi.

21.10.2015 13:46

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü ortaklaşa "Dünya İstatistik Günü" programı düzenledi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş Çağrı Yıldırım, Ekonometri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah İsmail Çevik, TÜİK Edirne Bölge Müdürü Kenan Çelebi, Bilgi İşlem ve İletişim Takım Sorumlusu Fevzi Günder, Fiyat İstatistikleri Takım Sorumlusu Vedat Can, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeli, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

TÜİK'in kaliteli ve doğru veriyi üretmesinde idari kayıtların rolünün arttırılması gerektiğini söyleyen TÜİK Edirne Bölge Müdürü Kenan Çelebi, "TÜİK'in tanıtımından ziyade daha iyi veri daha iyi yaşam ilkesi çerçevesinde AB'nin bazı ülkelerinin ekonomik krize girmelerinde doğru veri ve istatistiklerin tutulmaması ve gizlenmesinin önemli. Bilişim teknolojilerinden daha etkin yararlanılması, istatistiklerin koordinasyonu ve denetiminin hayati fonksiyon görecek" dedi.

İstatistik sadece geçmişi değerlendirmekle kalmaz, gelecek ile ilgili öngörüler yapma imkanı sunduğunu ifade eden Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah İsmail Çevik, "Günümüzde İstatistik" konulu sunumunda, her beş yılda bir kutlanan Dünya İstatistik Günü'nün üniversitemizde kutlanmasının ayrı bir öneminin olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Emrah İsmail Çevik, "Sübjektif yargılardan kurtulabilmek için doğru ve kaliteli istatistiğe ihtiyaç vardır. Çevik ayrıca Big Data ve Nowcastin (Şimdiöngörü) kavramlarının istatistikte önemli bir çığır açacak" dedi.

"Dünya İstatistik Günü" etkinliği, katılımcılara günün anısına teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Namık Kemal Üniversitesi'nde Dünya İstatistik Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement