Nazilli'de Yıl Sonu Sergisine Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Yıl Sonu Sergisine Büyük İlgi

Nazilli\'de Yıl Sonu Sergisine Büyük İlgi

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, son bir yıl boyunca açtığı kurslarda eğitim gören kursiyerlerine belge dağıtarak yaptıkları eserleri de sergiledi.

04.06.2014 16:05

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, son bir yıl boyunca açtığı kurslarda eğitim gören kursiyerlerine belge dağıtarak yaptıkları eserleri de sergiledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ve Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'un da katılımı ile kursiyerler belgelerini alırken, açılan sergi ise büyük beğeni ile izlendi. Bazı kursiyerlerin sergiden elde ettikleri geliri Soma'daki madenci çocuklarına gönderecek olması ise protokol üyelerini duygulandırdı.

Belge töreni ve yılsonu sergi açılış töreninde konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez, Halk Eğitimi Merkezlerinin varlığına her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Halk Eğitimi çalışmalarında, bireyleri bir mesleğe hazırlama, meslek sahibi olanların mesleklerini geliştirme, gelişen en son teknolojileri kısa sürede öğretme, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama hazırlama programları uygulanmaktadır. Kısaca; Halk Eğitimi Merkezlerinde insanların yaşamı boyunca ihtiyaç, istek ve ilgi duyduğu her konuda sertifika ve belge almaya götüren programlar uygulanır" dedi.

10 BİN KURSİYER BELGE ALDI

2013-2014 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezinde 546 adet kurs açıldığını belirten Muhlis Sönmez; "Bu kurslara on binin üzerinde kursiyerimiz devam etmiştir. Açılacak yaz kurslarıyla birlikte 600 ün üzerinde kurs faaliyetiyle daha fazla kursiyer sayısına ulaşacağız. Merkezimizde Okuma-Yazma kursları, Giyim ve el sanatları kursları, Halk Oyunları kursları, Yabancı Dil kursları, Kalorifer ateşçiliği, Emlak Danışmanlığı, Bilgisayar İşletmenliği, Aşçı Çırağı, Zeytin Yetiştirme, Ağaç budama, Gitar ve bağlama kursları, Anne eğitimi kursları Ön Muhasebe, Bilgisayar Destekli muhasebe, kursları açılmıştır. Ayrıca İlköğretim Okullarımızda TEOG kursları ve Liselerde YGS hazırlık kursları alanında imkanı olmayan mahalle ve köy okullarımıza kurslar açılmıştır. Orman emvali, süt sığırcılığı, arıcılık, zeytin yetiştiriciliği, budama alanlarında köylerimizdeki vatandaşlarımıza yönelik kurslar açılmıştır. avcı eğitimi, açık alan işletmeciliği, bağlama, gitar ve ney alanlarında enstrüman kurslarımız devam etmektedir. Bunun yanında ilçemiz Ceza Evindeki kadın ve erkek mahkumlara yönelik olarak değişik alanlarda kurslar, 7-19 yaş arası Aile Eğitimi kurslarımız tüm okullarımızda açılmıştır. Aynı zamanda kurumumuzda diksiyon, hızlı okuma, Osmanlı Türkçesi, ebru, karakalem, resim, masa tenisi, hasta ve yaşlı refakatçisi, hasta kabul işleri, ilk yardım, hijyen eğitimi alanlarında kurslarımız açılmış olup kursiyere sertifikaları verilmiştir" diye konuştu.

'YAPILACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR'

Kurum çalışmalarında Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nazilli Belediyesi, Okul-Aile Birliği, İş-Kur Hizmet Müdürlüğü, Ticaret Odası, Beşeylül Ortaokulu Müdürlüğü ve Nazilli halkının yakın ilgi ve desteklerini gördüklerini söyleyen Sönmez; "Bize destek veren herkese merkezimiz adına teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda tüm kursiyerlerimizin, tüm öğretmen ve usta öğretici ile idarecilerimizin, emeği ve gayreti vardır. Onlara da buradan tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Tüm bunların yanında özellikle belirtmek istediğim şudur ki Halk Eğitimi Merkezi olarak yapılacak daha çok işlerimiz vardır. Bina ve araç gereç yeterli olduğu taktirde açılması gereken çok kurs ve yapılması gereken çok çalışma vardır. Halk Eğitim olarak ilkemiz; her yaştaki herkese, her yerde, her zaman, her konuda eğitim götürmektir. Kurslarımıza katılanları Türk Milli Eğitiminin amacı olan Milli ve Ahlaki değerlerimizi benimsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bilimsel düşünceye inanan, herkese sevgi. Saygı ve hoşgörü gösterebilen medeni ve iş sahibi birer insan olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Halk Eğitimi Merkezlerimiz örgün eğitimin dışında kalmış bireyler için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Nazilli Halk Eğitimi Merkezimiz de Nazilli'mizin gülen yüzü, herkese açık huzurlu yuvası, işleyen ve pas tutmayan umududur. Müdürlüğümüzde Açık Öğretim işlemleri devam edip 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu tüm işlemleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yürütülmektedir. Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Avrupa birliği projeleri ile yurt dışına adını duyurmuştur" dedi.

Halk Eğitim kurslarının vatandaşların, üretime yönlendirilmesi, el becerilerinin artırılması ve boş zamanlarının değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Okur da; "Kalkınmış, huzurlu ve mutlu bir toplum olabilmek için, bir toplumda yaşayan herkesin öncelikle kendi yaşına, gücüne, yeteneğine göre bir sorumluluk üstlenmesi gerekir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk; 'Hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiği' olarak tarif etmiştir. Ülkemizi ve milletimizi, layık olduğumuz, çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak ve refah seviyesini yükseltmek için, bu çalışmaların her biri ayrı bir katkıdır. Bu nedenle, bir yıl boyunca el emeği göz nuru dökülerek, tüm kurslarda hazırlanan ürünlerin sergilendiği halk eğitim sergimizi, sizlerle birlikte açmaktan mutluluk duyuyorum. Bu serginin hazırlanmasında ve açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm kursiyerleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

'NAZİLLİ, EĞİTİM BAŞARISI İLE ÖRNEK İLÇE OLMAYA ADAYDIR'

AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç ise, ilçede 20 bin öğrencinin bulunduğunu ifade ederek; "Halk Eğitimi merkezimizin kurs verdiği kursiyer sayısı ise bir yılda 10 bini aşmaktadır. Bu da merkezimizin eğitimde de büyük önem arz ettiğinin bir göstergesidir. Yapılan bu çalışmalarla milli eğitime büyük destek veren Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, eğitimde yaş sınırının olmadığını, insanlarımızın eğitime aç olduğunu da göstermektedir. Nazilli'nin eğitimde başarısı, Halk Eğitiminde de başarısı ile örnek ilçe olmaya adaydır. Desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergi açılışı Milletvekili Kılınç'ın yanı sıra Kaymakam Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy ve diğer protokol üyeleri ile kursiyerler tarafından gerçekleştirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Yıl Sonu Sergisine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement