Necati Bahçeci İletşim Öğrencileriye Buluştu - Son Dakika
Yerel

Necati Bahçeci İletşim Öğrencileriye Buluştu

Necati Bahçeci İletşim Öğrencileriye Buluştu

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde öğrencilerle buluşan Gazeteci Necati Bahçeci, habercilikte sosyal medyanın önemini vurguladı.

27.12.2012 11:45

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde öğrencilerle buluşan Gazeteci Necati Bahçeci, habercilikte sosyal medyanın önemini vurguladı. Bahçeci, gelişen teknolojiyle vatandaşın gazetecinin rakibi durumuna geldiğini söyledi. Başarının özveriyle elde edilebileceğini savunan Bahçeci, "Gazetecilik meslekten öte bir yaşam biçimidir" dedi.

Gelişen teknolojinin gazeteciliğe etkilerini değerlendiren www.rthaber.com internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Necati Bahçeci, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Konuşmasına meslek hayatından bilgiler vererek başlayan Bahçeci, habercilikte sosyal medyanın önemini vurguladı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gazeteciliğin de farklılaştığını ifade eden Bahçeci, "Hayatın içinden biri olarak ve 27 yıllık tecrübeme dayanarak dijital medyayı takip etmenizi tavsiye ederim. Diğer yandan en az bir yabancı dil bilmeniz çok büyük bir avantaj. Gazetecilikte kadın, çocuk, çevre ve hayvan gibi unsurlarla zenginleştirdiğiniz haberler bir şekilde insanların dikkatini çeker. Gazetecilik yaparken bunu mutlaka aklınızın bir köşesinde tutmalısınız" dedi.

Artık herkesin gazetecilik yapabildiğini, sokaktaki vatandaşın da gazetecinin rakibi durumuna geldiğini söyleyen Bahçeci, tarihten günümüze gazeteciliğin olanaklarına ve nasıl yapıldığına dair bilgi verdi ve anılarından yola çıkarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. A. Oğuzhan Kavaklı da

"Gazeteci olunmaz doğulur ama iyi bir gazeteci en iyi eğitim alandır" sözüyle öğrencilere gazeteciliğin olmazsa olmazları, donanımları ve ipuçları olarak değerlendirilebilecek bilgiler verdi.

(BK-)

27.12.2012 11: 18: 46

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necati Bahçeci İletşim Öğrencileriye Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement