NEÜ'de Nevruz'a Dair Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

NEÜ'de Nevruz'a Dair Resim Sergisi Açıldı

NEÜ\'de Nevruz\'a Dair Resim Sergisi Açıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlediği Nevruz'a Dair konulu karma resim sergisi, NEÜ AKEF Sergi Alanında ziyaretçilere açıldı.

25.03.2016 14:41  Güncelleme: 14:55

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği "Nevruz'a Dair" konulu karma resim sergisi NEÜ AKEF Sergi Alanında ziyaretçilere açıldı.

Sergi açılışına, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Önder Kutlu ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Eliri, fakülte dekanları, akademisyenler, sergide emeği geçen sanatçılar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker açılış konuşmasında ülke olarak yaşadığımız buruk günlerden dolayı millet olarak yaşadığımız üzüntüye değinerek, "İnsanın insana değer vermesi gerekirken, hayatına kast etmesi bizleri üzüyor. Bizler üniversitelerde gençlere sevgiyi, huzuru, barışı tavsiye ederek yaşamayı tavsiye ediyoruz. Bu anlamda sanat da bu eğitimin bir parçası. Nevruz kutlamaları eşliğinde yeniden kardeşliğin, huzurun bu topraklarda filizlendiği günleri görmeyi diliyorum. Sergide emeği geçen tüm sanatçı dostlara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Eliri ise, üniversitenin Nevruz haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik yaptığını, bu kapsamda sanatçıların da kendi renk ve perspektiflerinden Nevruz'a atıf yaparak, bir resim sergisi tertip ettiklerini belirtti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel NEÜ'de Nevruz'a Dair Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement