Ödemiş Fen Lisesi Laboratuarları Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Fen Lisesi Laboratuarları Törenle Açıldı

Ödemiş Fen Lisesi Laboratuarları Törenle Açıldı

Geçtiğimiz yıl Ödemiş'te eğitim ve öğretime açılan Fen Lisesi'nde kurulan ve 23 bin TL'ya mal olan iki adet laboratuvar törenle açıldı.

17.07.2012 15:17

Geçtiğimiz yıl Ödemiş'te eğitim ve öğretime açılan Fen Lisesi'nde kurulan ve 23 bin TL'ya mal olan iki adet laboratuvar törenle açıldı.

Açılışa Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, İş adamı İbrahim Gölcük, okul müdürleri, öğretmenler ve bir grup öğrenci katıldı.

Laboratuvarların açılışında konuşan okul müdürü Fatih Başar, "Okulumuz 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında İzmir ilinin 3. Fen Lisesi olarak açıldı. 2011 yılında açılan 26 yeni fen lisesi içerisinde tavan puana göre üçüncü, taban puana göre de 8. oldu. Fen liseleri gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eden, öğrencilere araştırmaya yönelten, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmelerini sağlayan, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgileri üretip projeler hazırlayan bireyleri yetiştirir. Bu noktadan baktığımızda fen liselerinin olmazsa olmazları arasında yer alan donanımlı laboratuarlar yerel dinamikler harekete geçirilerek okulumuza kazandırılmıştır. İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ödemiş Belediyesi ve diğer hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla piyasa değeri 23 bin lira olan tam donanımlı fizik ve Biyoloji/kimya laboratuarları yaptırılmıştır. Laboratuarları, kütüphaneleri, sınıfları ve okulun tüm imkanlarını anlamlı kılan burada yetişen öğrencilerdir. Okulumuzda, Erdemli, dürüst, sorumluluk sahibi, kendini ifade edebilen, analiz gücü yüksek, ailesine ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirmek arzusundayız." dedi.

Laboratuvarların yapımına katkı sağlayan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli de, "Sadece üretmek ülkemizde yeterli gelmiyor. Üretimde iyi yetişmiş elemanların katkıları, Onların getirdikleri yeni projeler, çalışmalar gelecekte daha iyi bir gelişmişlik katkısı sağlayacak ve kendi okudukları, doğdukları topraklara yararlı insanlar olarak, mühendis, doktor, bilim adamı olarak katkı sağlayacaklardır. Biz de bu düşünce ile hareketle okulumuzun ihtiyacı olan laboratuarlara katkı sağlayarak, aslında bilime destek olduk." diye konuştu.

Belediye Başkanı Bekir Keskin ise şunları ifade etti: "Ödemiş Belediyesi olarak eğitime her zaman katkı sağlamaya devam ediyoruz. Hedef eğitimin kalitesinin daha da artması. Öğrencilerimiz görerek, elleyerek, deneyerek başarılarını artıracaklardır."

Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan teşekkür plaketlerini birlik başkanı Mehmet Çelikkaleli'ye, Belediye Başkanı Bekir Keskin'e ve İş adamı İbrahim Gölcük'e verdi. Ayrıca başka okula tayini çıkan okul müdürü Fatih Başar'a da okula verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketini yine kaymakam Koçoğlu verdi. Kaymakam Koçoğlu, "Deney laboratuarlarımıza ciddi kaynak ayırarak destek sağlayan belediyemiz ve birliğimize ve hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Hazırlanan laboratuarlar geleceğin mühendis, doktor ve bilim adamlarını hazırlayarak, onların da en iyi üniversiteleri kazanarak ülkeye yararlı insanlar olacaklarından şüphemiz yok. Herkes taşın altına biraz elini soktuğunda güzel işlerin ortaya çıktığını da görüyoruz. Laboratuarlarımız hayırlı olsun" dedi.

Davetliler yeni açılan laboratuarlarda incelemelerde bulundular. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Fen Lisesi Laboratuarları Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement