Ödemişli Kore Gazilerinin Torunlarına Kore'den Burs Desteği - Son Dakika
Yerel

Ödemişli Kore Gazilerinin Torunlarına Kore'den Burs Desteği

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği, Kore Cumhuriyeti Kara Ateşesi Jangbo Balk’ı Ödemiş’te ağırladı.

21.12.2013 11:08

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği, Kore Cumhuriyeti Kara Ateşesi Jangbo Balk'ı Ödemiş'te ağırladı. Ankara'dan Ödemiş'e gelen Kore Cumhuriyeti Kara Ateşesi Yarbay Jangbo Balk Ödemiş'te Kore Gazilerinin torunlarının eğitimi için burs verdi.

Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan törene Ödemiş Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Ödemiş Belediyesi ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, Ödemişli Kore Gazileri ve aileleri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, daire müdürleri katıldı.

Kore Cumhuriyeti Kara Ateşesi Jangbo Balk, "Değerli gazilerimiz, aileleri ve değerli torunları sizlerle buluşmak beni mutlu etti. Sizlerle yan yana gelmek için 600 kilometre yoldan geldim. Türkleri çok seviyorum. Üsteğmen iken Türkleri daha iyi anlamak ve Türkçeyi daha iyi konuşmak için Türkiye'ye gelerek 2003-2004 yıllarında İstanbul'da kara harp eğitimi aldım. Kore, siz Türkler sayesinde bugün dünyanın 10. ekonomik gücüne sahip bir ülke. Kore savaşında şehit ve gazi olan Türk'lere minnettarız. Kore ve Türkiye kardeştir" dedi.

Jangbo Balk, konuşmasının ardından Ödemişli 5 Kore gazisinin torunlarına Kore Cumhuriyeti adına burs belgelerini verdi.

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, "Ödemiş Kaymakamlığımızın Garnizon Komutanlığımızın ve Belediye Başkanlığımızın destekleri ile bugün güzel bir dernek haline geldik. Kore Gazilerimiz derneğimiz çatısı altındadır. Kore'nin bu desteği bizleri sevindirmiştir. Biz dernek olarak kaymakamlığımızın ve belediyemizin desteği ile Ödemiş'te bir Kore anıtı düşünüyoruz. Bu düşüncemize de ortak olmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin adına plaket alan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Profesör Doktor Engin Berber de, müze bünyesinde Kore Savaşı ve Ödemiş'ten bu savaşa katılan Kore Gazileri hakkında yakın tarihte bir sergi açacaklarını belirtti. - İZMİR

Ödemişli Kore Gazilerinin Torunlarına Kore\'den Burs Desteği
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemişli Kore Gazilerinin Torunlarına Kore'den Burs Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement