ODTÜ Koleji, Gençlik Bayramı'nda Fener Alayı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

ODTÜ Koleji, Gençlik Bayramı'nda Fener Alayı Düzenledi

ODTÜ Koleji, Gençlik Bayramı\'nda Fener Alayı Düzenledi

ODTÜ Koleji'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği 'Fener Alayı'na, öğretmenler, öğrenciler, veliler ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli branşlardaki sporcular katıldı.19 Mayıs 1919'da Mustafa...

20.05.2013 13:50

ODTÜ Koleji'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği 'Fener Alayı'na, öğretmenler, öğrenciler, veliler ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli branşlardaki sporcular katıldı.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışını ve itilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs, Kayseri ODTÜ Koleji öğretmen, öğrencileri, velileri, Gençlik İl Spor Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli branşlardaki sporcuların katılımı ile günün anlam ve önemine uygun olarak coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Pazar günü Gençlik İl Spor Müdürlüğü ve Kayseri ODTÜ Koleji organizasyonu ile düzenlenen Fener Alayı da ellerinde Türk bayrakları ve meş'alelerle, yüreklerinde Atatürk sevgisi taşıyan herkesin katılımıyla müthiş bir kalabalık sağlandı. Emirgan Park'ından başlayan yürüyüş Bando takımının coşkulu gösterisiyle Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan havai fişek gösterisi halkın büyük beğenisini topladı.

Kayseri ODTÜ Koleji Müdürü Çetin Evren, birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir 19 Mayıs'ı daha kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Evren, "Geleceğimizin teminatı, gençlerimizdir. Cumhuriyet onların omuzları üzerinde yükselecek. Cumhuriyetimizin kurucuları, nasıl ki gençliğine güvendiyse, biz de Türkiye Cumhuriyeti gençlerine güveniyoruz. Gençler; en küçük bir olumsuzluk karşısında damarlarınızdaki o asil kanla, tek yumruk olarak birlikte bu ülkeyi çok daha güzel şekilde yarınlara taşıyacaksınız. Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Sizler bu büyük milletin, devletin yarınlarısınız" diye konuştu.

Geleceğin, bugünün gençleriyle daha güzel olacağını ifade eden Çetin Evren, yarınların, Türkiye için birliği, beraberliği ve kardeşliği daha güçlü dönemler getirmesini temenni etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ODTÜ Koleji, Gençlik Bayramı'nda Fener Alayı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement