Öğrenciler Çevre İçin Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Çevre İçin Yarıştı

Öğrenciler Çevre İçin Yarıştı

Türkiye'nin önde gelen doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz'ın liseler arasında düzenlediği çevre konulu bilgi yarışmasında Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi birinci oldu.

29.05.2013 12:57

Türkiye'nin önde gelen doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz'ın liseler arasında düzenlediği çevre konulu bilgi yarışmasında Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi birinci oldu.

Bursa Çelik Palas Otel'de düzenlenen liselerarası çevre konulu bilgi yarışması finali büyük ilgi gördü. Finale kalan Samet Saraç Anadolu Lisesi, Emirsultan Anadolu Lisesi, İMKB Fen Lisesi, Sami Evkuran Anadolu Lisesi, Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi, Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Bursa Çimento Fabrikası Endüstri Meslek Lisesi'nden üçer öğrenci birinci olmak için ter döktü. 7 okul arasında daha fazla soruya doğru cevap vererek 1'inci olan Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi, 3 bin lira ve renkli yazıcının sahibi oldu.

Son dönemlerde çevrenin önemin daha çok arttığını ifade eden Bursa gaz Genel Müdür Danışmanı ve Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, şirketin kuruluşundan itibaren çevre konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu sene yarışmaya 62 okulun katıldığına dikkat çeken Çerçi, "Düzenlenen bilgi yarışmasıyla öğrencilerin çevre konusundaki hassasiyetini artırmak istiyoruz. Verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra çevre için çaba gösteriyoruz. Bizler her geçen gün tahrip olan çevremizi korumak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre miras bırakmak durumundayız. Bundan 20 yıl önce Bursa'nın havası çok kirliydi. Doğalgazın

yaygınlaşmasıyla şehrin havası da temizlendi. Bir yandan çevreye yönelik yatırımlarımız sürerken, bir yandan da şirket personelimizin katkılarıyla eğitime yönelik çalışmalar yapıyoruz. 50'ye yakın öğrenciye burs veriyoruz. Sınıfları tasarlıyoruz. Geçen sene zihinsel engelli öğrenciler için 45 sınıfı yeniledik" diye konuştu.

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, "Artık insanlar daha rahat bir ortamda yaşamak istiyor. Bu tür konulara ilgi gösteren sivil toplum kuruluşları bizler için çok önemli. Bana göre bu yarışmaya katılan öğrencilerin hepsi birinci olmuştur. Bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise, yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Yarışmada Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi birinci, Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi ikinci ve Emirsultan Anadolu Lisesi de üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan okula 3 bin lira, ikinci olan okula bin 500 lira, üçüncü olan okula ise, 750 lira para ödülü, kupa ve renkli yazıcı hediye edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Çevre İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement