Öğrenciler, 'Opera Zamanı' ile Opera ve Baleyi Tanıyor - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler, 'Opera Zamanı' ile Opera ve Baleyi Tanıyor

Öğrenciler, \'Opera Zamanı\' ile Opera ve Baleyi Tanıyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), prömiyerinden bu yana onlarca okul ve 10 bine yakın öğrenciyi konuk ettiği "Opera Zamanı" isimli tek perdelik müzikli oyunu yeniden sahneleyecek.

04.04.2013 12:38

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), prömiyerinden bu yana onlarca okul ve 10 bine yakın öğrenciyi konuk ettiği "Opera Zamanı" isimli tek perdelik müzikli oyunu yeniden sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl uygulamaya başladığı "Opera Zamanı" isimli eğitim etkinliğine Nisan ayında iki temsil ile devam edecek. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun katkılarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan "Sosyal Sorumluluk Projesi Protokolü" kapsamında hazırlanan eser, 8 Nisan Pazartesi ve 29 Nisan Pazartesi günlerinde, Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde öğrencilere sahnelenecek. Müzikli oyunu, Tece İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Cengiz Topel İlkokulu, Pirireis İlkokulu, Mimar Sinan İlkokulu'ndan bin 200 öğrenci izleyecek.

Metnini Murat Göksu'nun yazdığı, Melih Öztürk'ün sahneye koyduğu eserde, dekor tasarımı Alev Tol'a, ışık tasarımı İbrahim Avcı'ya, koreografisi Tolga Ergen'e ait. Başlıca rolleri, Ayşegül Devrim Serdar, Korhan Dinçer, Pınar Olgun Güven, Elif Örünk Öztürk, Ali Ulvi Karaca, Serkan Karagöz ve Levent Yetkin paylaşıyor.

Opera ve bale eserlerinin tanıtımının hedeflendiği eserde, ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilere opera, bale ve çok sesli müzik hakkında bilgi vermek, öğrencileri bu tür gösterilerle tanıştırmak,

sanatın topluma ve bireye olan katılımının önemini vurgulamak ve bu tür eserlerin izlenip dinlenirken uyulması gereken kurallarını öğretmek amaçlanıyor. Oyun, bu amaç doğrultusunda eğlenceli bir dille süslenerek hem öğretme hem de hoşça vakit geçirmeyi hedefliyor.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada, "Sanatın bireye ve topluma katılımı ölçülemeyecek kadar önemlidir. Çocuklarımızı evrensel sanatla buluşturarak, eğitimlerine olumlu katkılar hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda şu ana kadar 10 bine yakın öğrencimizi salonumuzda misafir ettik. Geleceğimiz olan çocuklara sahip çıktığımız bu eğitim etkinliğine katılım gösterip duyarlı davranan tüm okul müdürleri ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler, 'Opera Zamanı' ile Opera ve Baleyi Tanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement