Öğrencilere Sivil Savunma Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Sivil Savunma Anlatıldı

Öğrencilere Sivil Savunma Anlatıldı

28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı İl AFAD Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi İle Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi (44MİLKUT ) tarafından program gerçekleştirildi.

28.02.2014 17:35

28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı İl AFAD Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi ile Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi (44MİLKUT ) tarafından program gerçekleştirildi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda gerçekleşen törende İl Milli Eğitim Sivil Savunma Uzmanı Selçuk Açıkgöz, öğrencileri sivil savunma konusunda bilgilendirmek için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan yaptığı konuşmasında, "Ülkemizin yüzde 92'si deprem kuşağında ve nüfusumuzun yüzde 95'i ise deprem tehlikesi altında yaşıyor. Ayrıca büyük sanayi merkezlerimizin yine yüzde 98'i ve yine barajlarımızın da yüzde 98'i de deprem bölgesinde bulunuyor. Son 58 yıl içerisinde depremlerden, 58 bin 202 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 bin 96 kişi yaralanmış ve yaklaşık olarak 411 bin 465 bina yıkılmış veya ağır hasar görmüştür" dedi.

Etkinlikte; can kurtarma, ve yaşanan travma sonrası etkiler hakkında 44 MİLKUT ekibi öğretmenler tarafından öğrencilere slayt eşliğinde anlatıldı.

Programa İl AFAD Müdürü Hamza Demiralp, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, Şube Müdürü Salih Aydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Selçuk Açıkgöz, 44 MİLKUT ekibi ve öğrenciler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Sivil Savunma Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement