Tokat'ta Okulda Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Okulda Deprem Tatbikatı

Tokat\'ta Okulda Deprem Tatbikatı

Tokat'ta, 28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında 26 Haziran İlkokulu ve Ortaokulunda deprem tatbikatı yapıldı.

01.03.2014 09:26  Güncelleme: 09:29

Tatbikatta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğa ile 112 ve UMKE ekipleri görev aldı.

Senaryo gereği 5.5 büyüklüğündeki deprem ve deprem sonrasında görev alan kurumların birbirleriyle koordinasyon ve iletişimleri anlatıldı. Deprem sırasında okul personeli, öğrencileri tahliye etti.

Depremin ardından okul içerisinde arama yapan AFAD ekipleri, yaralanan öğrencileri itfaiye ekiplerinin yardımıyla pencereden çıkardı. UMKE ekipleri tarafından yerinde müdahale edilen yaralılar, 112 Acil Servis ambulanslarıyla alandan kaldırıldı. Sivil savunma ekipleri içeride mahsur kalan öğrencileri kurtardı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Turan Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi ve becerinin kazandırılması çabası içinde olduklarını söyledi.

Bu bilincin aşılanması için öğrencileri tercih ettiklerini belirten Uzun, "İleri yaşlardaki insanlarımızı yeniliklere uydurmada ya da alınacak tedbirlere ve faaliyetlere adapte etmede ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, ama okul çağındaki çocuklar yarın istikbalimiz ve yarının büyükleri olmaları hasebiyle bugünden eğitilmeye uygun davranışları kazandırmaya daha müsait oldukları için faaliyetimizi daha çok okul çağına yönlendirdiğimizden dolayı bu çalışma yapılmış oluyor." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise, bu tatbikatla hazırlık düzeylerini görmüş olduklarını ifade ederek, "Afet veya okul bazlı bir probleme karşın mutlaka çok yönlü olarak önlem alması ve bu türlü bir problem olduğu zaman hazırlıklı olunması gerekiyor." diye konuştu.

Bu arada bir çok mahalle sakininin, evlerinin pencereleri ve balkonlarından tatbikatı izledikleri görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Okulda Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement