Omü Almanya'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Omü Almanya'da Tanıtıldı

Omü Almanya\'da Tanıtıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 22 Mart günü Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen I. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na katıldı.

03.04.2014 11:59

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 22 Mart günü Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen I. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı'na katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesini Berlin'de Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan ve UİB Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu temsil etti.

Fuarda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından 33 ülkede 3.'sü düzenlenecek olan ve Avrupa genelinde yurttaşlarımız tarafından yoğun ilgi ile karşılaşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı'nın (OMÜ-YÖS) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan Berlin' de bulunduğu sırada, TC Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Rektör Akan görüşmede OMÜ-YÖS, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin uluslararasılaşma stratejisi ve yurt dışından öğrenci kabulü protokolleri hakkında bilgi verdi.

OMÜ İSVİÇRE'DE DE TANITILDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi I. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı etkinlikleri çerçevesinde 23-30 Mart tarihleri arasında Almanya'da; Dortmund, Köln, Duisburg, Stuttgart'ta ve İsviçre'de de; Basel, Bern ve Zürih'te düzenlenen etkinliklere katıldı. Bu etkinliklerde de Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan ve Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu temsil etti. TC Bern Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Sezai Güler'in katkılarıyla İsviçre'de gerçekleşen tanıtımlarda Prof. Dr. Mennan ve Yrd. Doç. Dr. Kurşunoğlu, TC Bern Büyükelçisi Tanju Sümer'le görüştü.

Prof. Dr. Mennan ve Yrd. Doç. Dr. Kurşunoğlu, TC Zürih Başkonsolosu Aslı Oral'ın katkıları ile Zürih Başkonsolosluğu'nda düzenlenen son derece geniş katılımlı bir toplantıda da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin akademik, sosyal ve kültürel olanaklarını ve OMÜ-YÖS'ü tanıttılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü Almanya'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement