Ordu'da Turizm Haftası Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Turizm Haftası Törenle Başladı

Ordu\'da Turizm Haftası Törenle Başladı

Ordu'da 16-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan '36.Turizm Haftası' açılış töreni Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

16.04.2012 18:24

Ordu'da 16-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan '36. Turizm Haftası' açılış töreni Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzey, Vali Yardımcısı Yemen Bayrak,ODÜ Rektör Vekili Prof.Dr Nuri Yılmaz,il Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın,Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, resmi kurum, turizm işletmecileri ve seyahat acentelerinin temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ticaret Meslek Lisesi'nin birlikte organize ettiği açılış töreni programında bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, turizm sektörünün özellikle gençler açısından parlayan yeni bir yıldız olduğunu, okul bitiren ve iş arayışında olan gençlerin turizm sektörünün istihdam açısından büyük avantaj ve fırsat sunduğunu belirtti. Ordu'nun işsizlik oranı en düşük 5 ilden birisi olduğunu söyleyen Vali Düzgün, özel sektörün destek ve katkıları ile son 2 yılda konaklama kapasitesinin arttığını, özel sektörün turizm alanında bir lokomotif görevi yerine getirdiğini ifade ederek, "Önümüzde yılda yeni turizm tesislerinin, Boztepe'de otelin hizmete girmesini, Çambaşı Yaylası'nda ORDUSİAD'ın, yurt dışından yatırımcıların yeni yatırımlarına başlamış olmasını hatta bir kısmının hizmete girmesini hedefliyoruz" dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise konuşmasında, yıllardır kimlik arayışı içinde olan Ordu'nun artık kimliğini turizm kenti olmakta bulduğunu ifade etti.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen de konuşmasında, Ordu doğal ve kültürel özellikleriyle gelen ziyaretçilerin beğenisini kazandığını belirtti. Turizm sektöründe yatak sayısında yüzde 35 artış sağlandığını kaydeden Gülderen, "2010 yılında bin 299 olan yatak sayısı bin 749 çıktı. Önümüzdeki dönemde Ünye'de 3 yıldızlı otel, 86 yatak kapasiteli otel hizmete açılacak. Boztepe ve Çambaşı'nda yeni otellerin inşaatına başlanacak. Çambaşı Yaylası'nda kayak merkezi oluşturuyoruz. İlk adım olarak pist alanı inşa edildi. Aynı alanda turistik tesisler önümüzdeki kış hizmete girecek. Eskipazar'da botanik bahçe uygulama çalışmaları bu yıl başlayacak. Devamında tarihi hamamların restorasyonları yapılacak. Bölgemizin fethedilmesinde önemli etkisi olan Hacıemiroğlu Süleyman Bey'in Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tasarlattığımız heykeli de oraya koymayı düşünüyoruz. Ayrıca ilk etapta 22, ikinci etapta 28 evin, Ünye Kadılar Yokuşu'nda ise toplam 13 evin restorasyonunu sürdürmekteyiz. Perşembe ilçesinin haziran ayında sakin şehir başvurusunun kabul edilecek olması, Fatsa ilçesi Kabakdağ köyünde yapılan turizm çalışmaları ve yaylaları birbirine bağlayan 'Yeşil Yol' oluşturulması için başlatılan çalışmalara devam edilecek" diye konuştu.

Törende turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmecilere teşekkür plaketleri takdim edildi. Törende ayrıca seyahat acentelerinin temsilcilerine Ordu köylerinin simgesi olan serendi maketi hediye edildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Turizm Haftası Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement