Orhangazi'ye Devlet Hastanesi - Son Dakika
Yerel

Orhangazi'ye Devlet Hastanesi

Orhangazi\'ye Devlet Hastanesi

Orhangazi'ye 100 yatak kapasiteli devlet hastanesi yapılacak.

18.04.2012 11:48

Orhangazi'ye 100 yatak kapasiteli devlet hastanesi yapılacak. İGM üyeleri, yeni yapılacak hastanenin arsasını inceledi.

İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Orhangazi'de incelemelerde bulundu. Nisan ayında yapılan meclis toplantısında seçilen İmar Komisyon üyeleri ilk çalışmasını hastane arazisinde yaptı. Orhangazi Belediyesi İmar Komisyonu üyelerinin de bulunduğu incelemede hastane için düşünülen arsa hem İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri hem de Orhangazi Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri tarafından beğenildi. Bursa İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Hasan Er, arsayı çok beğendiklerini ve hastane için en uygun arazinin olabileceği konusunda hem fikir olduklarını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Neşet Çağlayan, Sağlık Bakanlığı'nın yeni hastaneler konusunda özellikle ulaşımın en önemli unsur olduğunu ifade ederek, "Yeni yapılacak olan hastanelerin yerinin ana yollara ve ulaşım güçlüğü çekilmeyecek yerlere kurulması gerek. Endüstri Meslek Lisesi bölgesindeki arsa üzerinde karar kılındı" dedi.

Çağlayan, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni Orhangazi Devlet Hastanesi binasının 75 yatak kapasitesinden 100 yatak kapasitesine çıkarıldığını belirterek, "Yeni hastane daha önce 2012 yatırım programına alınmıştı. Hastane binası gelecekte büyütülmeye ve genişlemeye müsait bir şekilde planlanmıştı. Ancak biz istedik ki ilk yapılışında yatak kapasitesi 75 değil 100 yatak kapasiteli olsun. Bu konuda Sağlık Bakanımızla ve bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde proje üzerinde yaptığımız küçük değişikliklerle yatak kapasitesini 100 yatak kapasitesine çıkarmış olduk" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhangazi'ye Devlet Hastanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement