Osmaniye'de Evine Hırsız Giren İşitme Engelli Vatandaş: "Maaşım Bin 600 Lira. Ne Yiyip Ne İçeceğim Ben?" - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Evine Hırsız Giren İşitme Engelli Vatandaş: "Maaşım Bin 600 Lira. Ne Yiyip Ne İçeceğim Ben?"

Osmaniye’de işitme engelli çiftin evine giren hırsız, para ve kıyafetleri çaldı. Evinde bulunan 1000 lira emanet parayla birlikte kimliklerinin de çalındığını kaydeden Recep Ateş Sakar, "Aldığım para bin 600 lira şu an zamdan sonra. Ben bu bin 600 lirayla şimdi o bin lira borcu da vermeye çalışacağım ne yiyip ne içeceğim ben? Tek isteğim hırsızdan benim kimliğim, engelli maaş kartım, otobüse biniş kartım, onları getirip pencerenin önüne atsın veya evin yanına bir yere koysun" dedi.

03.04.2023 10:47  Güncelleme: 10:55

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'de işitme engelli çiftin evine giren hırsız, para ve kıyafetleri çaldı. Evinde bulunan 1000 lira emanet parayla birlikte kimliklerinin de çalındığını kaydeden Recep Ateş Sakar, "Aldığım para bin 600 lira şu an zamdan sonra. Ben bu bin 600 lirayla şimdi o bin lira borcu da vermeye çalışacağım ne yiyip ne içeceğim ben? Tek isteğim hırsızdan benim kimliğim, engelli maaş kartım, otobüse biniş kartım, onları getirip pencerenin önüne atsın veya evin yanına bir yere koysun" dedi.

Osmaniye Alibekirli Mahallesi'nde oturan her ikisi de işitme engelli Recep Ateş Sakar ve eşi Hatice Sakar'ın evine değişik tarihlerde iki kez hırsız girdi. Recep Ateş Sakar, şunları söyledi:

"BİN LİRA EMANET PARA VARDI ONU DA ALMIŞ"

Evine iki kere hırsız giren Recep Ateş Sakar şunları söyledi:

"Ben engelli bir vatandaşım. Evime iki sefer hırsız girdi. Birincisinde giren hırsız yakalandı, evimin belli eşyaları var televizyon, babamdan kalma tüfekti. Televizyonumu, ailesi yakın olduğu için bize komşu olduğu için aldı verdi. Şu anki giren hırsız evimde giyeceğim üç tane pantolon, bir tane yazlık mont, cebimde 150 lira kendime ait para, bir de 1000 lira emanet para vardı, onu da almış gitmiş. Kulaklarımız duymadığı için içeri girilmesini bile duymuyoruz. İçeri girmiş pencereden, pencereler zaten tornavida ile hafif bir zorlamayla tak diye açılıyor.

"KARTLARIMI VE KİMLİĞİMİ EVİN YANINA BİR YERE KOYSUN"

Aldığım para bin 600 lira şu an zamdan sonra. Ben bu bin 600 lirayla şimdi o bin lira borcu da vermeye çalışacağım ne yiyip ne içeceğim ben? Şaşırıyorum ben. Tek isteğim hırsızdan benim kimliğim, engelli maaş kartım, otobüse biniş kartım, onları getirip pencerenin önüne atsın veya evin yanına bir yere koysun. Benim kartım ile kimliğim gelmediği sürece benim yapacak bir işlemlerim yok. Postaneye gidip maaşımı bile çekemem ben. Gidip kimlik çıkarttıracağım ya yenisini onunla da postane verir mi vermez mi bilemiyorum artık."

Eşi Hatice Sakar ise, "Pencerede demir yok, hırsız giriyor. Sabaha kadar yatamıyoruz. İki kere hırsız girdi, iki kere. Allah yardım etsin bize" dedi.

Osmaniye\'de Evine Hırsız Giren İşitme Engelli Vatandaş: "Maaşım Bin 600 Lira. Ne Yiyip Ne İçeceğim Ben?"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Evine Hırsız Giren İşitme Engelli Vatandaş: 'Maaşım Bin 600 Lira. Ne Yiyip Ne İçeceğim Ben?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement