Osmaniye'deki Orman Yangınları - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'deki Orman Yangınları

Osmaniye\'deki Orman Yangınları

Kadirli ve Sumbas ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında yaklaşık 258 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi

10.09.2013 17:12

Kadirli ve Sumbas ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında yaklaşık 258 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün Sumbas'ın Akdam köyü ve Kadirli'nin Cığcık köyü yakınlarındaki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlarının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Özellikle Akdam köyündeki orman yangınının geniş bir alana yayılarak bazı ev ve ahırların zarar görmesine yol açtığı, bağ ve bahçelere büyük zarar verdiği bildirildi.

Yangınlarının nedeninin belirlenmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yangınlar neticesinde Sumbas'ta yaklaşık 250 hektar, Kadirli'de ise yaklaşık 8 hektar genç kızılçam orman alanı zarar gördü. Söndürme çalışmalarına 3 uçak, 5 helikopter, çevre işletmelerden gelen çok sayıda arazöz, iş makinesi ve orman işçileri katıldı. Ayrıca Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu başta olmak üzere Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal ve birçok kurum ve kuruluş yöneticisi de yangın alanına geldi. Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer idaresinde sürdürülen söndürme çalışmaları, gece boyunca devam etti ve sabah saatlerinde kontrol altına alınmasıyla soğutma çalışmalarına başlandı."

Acer, orman yangınları konusunda en kritik dönemin yaşandığına dikkati çekerek, Adana Orman Bölge Müdürlüğü olarak en üst seviyede tedbirleri aldıklarını belirtti. Nem oranının düştüğü,  sıcaklıkların arttığı ve rüzgarın şiddetlendiği bu günlerde orman yangınlarının artabileceğine işaret eden Acer, vatandaşların çok dikkatli olmasını ve görülen en küçük dumanın ücretsiz 177 Orman Yangını İhbar Hattı'na bildirilmesini istedi.

-Sumbas Kaymakamı Yosunkaya-

Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya da yangında zarar gören vatandaşlara devletten yardım eli uzanacağını duyurdu.

Yosunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdam köyü Akyar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangında 2 ev, 2 ahır, 1 traktör, 1 arazöz ve kullanılmayan okulun zarar gördüğünü 72 kovan arı ve 30 küçükbaş hayvanın telef olduğunu ifade etti.

Devlet olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmasına başladığını belirten Yosunkaya, şöyle konuştu:

"Orman yangını ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Kısa süreli yangınlar devam ediyor, fakat korkulacak bir durum yok. Şu anda tespit ettiğimiz duruma göre 1 ev kullanılamaz durumda. Yangın süresince sayın Valimiz Mehmet Oduncu ve Osmaniye Milletvekilimiz Durdu Mehmet Kastal, bizimleydiler. Devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Yaralarını saracağız. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmaması sevindirici. Boşaltılan evlerde kalan 10 aileyi Sumbas Binali Yıldırım Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda misafir ediyoruz. Diğer aileler de yakınlarının yanında kalıyor."

Yangında traktörü yanan Vehbi Berber ise üzgün olduğunu belirterek, yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Akdam köyü Muhtarı Hacı Osman Kadıoğlu da köyde büyük çapta maddi hasar oluştuğunu, devletin tüm imkanlarıyla her zaman yanlarında olduğunu ve ifade etti. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'deki Orman Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement