"Osmanlı'dan Günümüze" Eserler Sergisi - Son Dakika
Yerel

"Osmanlı'dan Günümüze" Eserler Sergisi

"Osmanlı\'dan Günümüze" Eserler Sergisi

Ünlü Koleksiyoner Adil Menemencioğlu'nun dünyanın tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan "Osmanlı'dan Günümüze" adını verdiği sergisi açıldı.

28.05.2013 17:48

Ünlü Koleksiyoner Adil Menemencioğlu'nun dünyanın tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan " Osmanlı'dan Günümüze" adını verdiği sergisi açıldı.

Osmanlı döneminin ünlü hat ustalarından birisi olan Hattat Ömer Vasfi'nin eserlerinin görülebileceği sergide, günümüzün en iyi 10 hattatı arasında adı geçen Fuat Başar, Ömer Faruk Esratlı ve Turan Sevgili'nin eserlerinin yanı sıra dahi sanatçı İsmail Sarı, Mehmet Yorulmaz, Kubilay Şenses ve İbrahim Balaban'ın eserleri de yer alıyor.

35 yıl boyunca biriktirdiği parçaları sergide sunan Koleksiyonerci Menemencioğlu, "Türk ve Osmanlı kültürünün sanat eserlerini kendi hemşerilerime sunmak istedim. Bu 2. Sergimiz daha önce müzayedelerimiz olmuştu. Buraya getirdiğim eserlerin hepsi çok değerli bir kısmını satmak için getirdim. Ama bir kısımlarını da satmaya kıyamayacağım. Bu yüzden bende dedelerimin yaptığı gibi çocuklarıma saklayacağım" dedi.

İstanbul'dan getirdiği eserlerin bir kısımlarını tanınmış ailelerden aldığını söyleyen Menemencıoğlu, ortalama 500 parçanın bulunduğu 200 yıllık eserleri 300TL - 20 bin TL civarında satışa sunduğunu söyledi.

Sergide; resimler, ebrular, minyatürler, hatlar, heykeller, tespihler ve Osmanlı eserleri yer alıyor.

Sergiyi, Çukurova Genç İş Adamları Derneği'nin yürüttüğü 'Hayalimdeki Adana' projesi ödül töreninin sunuculuğunu yapmak için Adana'ya gelen Behzat Uygur ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da gezdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda açılan sergi 31 Mayıs'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Osmanlı'dan Günümüze' Eserler Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement